Нардеп вимагає повернути "стрілки назад": про що йдеться

Гончаренко вдруге звертається до громадськості: час скасувати законопроект щодо переведення годинників

У вересні цього року Україна може вперше не перейти на зимовий час, але не всі політики та громадськість згодні з цим рішенням. Народний депутат Олексій Гончаренко вже вдруге звертається із закликом до людей підтримати його петицію, щоб скасувати новий закон.

“Зареєстрував петицію, потрібні ще голоси! Часу обмаль! Пересилайте друзям, знайомим. Маємо дотиснути і скасувати цей абсурд, що хочуть натворити слуги”, - написав гончаренко.

Петиція наразі зібрала 11 тисяч голосів з необхідних 25 тисяч, що свідчить про значний інтерес і підтримку серед громадян, але для досягнення мети ще потрібно багато зусиль.


Експерти підкреслюють, що відміна переведення на зимовий час може спричинити збільшення витрат на освітлення та вплинути на біологічні ритми людей. З іншого боку, прихильники закону стверджують, що стабільний часовий режим знизить стрес і сприятиме покращенню здоров'я нації.

Нагадаємо, що 16 липня Верховна Рада ухвалила закон, що скасовує переведення годинників на літній час. 261 депутат підтримав законопроєкт, який три роки розглядали в парламенті. Опитування Active Group показало, як на це рішення відреагували українці.

Згідно з соціологічним опитуванням компанії Active Group більшість українців позитивно або байдуже ставиться до скасування переведення годинника в Україні з зимового на літній час.

Також "Коментарі" писали про опитування, яке показало, скільки українців вважає переведення годинника корисним.