Головна Новини Суспільство події Нардеп: вартість газу на європейських хабах впала вдвічі - росіяни знову переграли самі себе
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп: вартість газу на європейських хабах впала вдвічі - росіяни знову переграли самі себе

Нардеп розповів, чому гра на підвищення ставок закінчилася для Росії дуже сумно

28 грудня 2021, 12:15
Поділіться публікацією:

Вартість газу на європейських хабах впала вдвічі. І цьому є логічне пояснення. Росіяни штучно нагнали ціни до небес, а ситуацією скористалися американці, оперативно відправивши до Європи десятки танкерів газовозів. Після їхнього прибуття ціни на метан знизяться ще більше. Як передає портал "Коментарі", про це у себе у Facebook розповідає нардеп 7-го та 8-го скликань Верховної Ради Олег Медуниця.

Нардеп: вартість газу на європейських хабах впала вдвічі - росіяни знову переграли самі себе

Газ. Фото з відкритих джерел

Нардеп зазначає, останніми тижнями експортна інфраструктура СПГ працює в США на повну потужність. Атлантику перетинають 30 СПГ-танкерів, які перевозять майже 5 млн. кубометрів зрідженого палива.

"Гра Путіна була зрозумілою. Він утворював штучний дефіцит газу. При цьому формально росіянам пред'явити нічого – свої зобов'язання за контрактами вони виконували. Але річ у тому, що у контрактах зазначена ціна значно менша за спотові ціни. І лише на реалізації невеликих надлишків росіяни змогли заробити. Проте справжній куш зірвали американці та норвежці, які законтрактували свій газ на піку ціни", – зазначив Олег Медуниця.

На його думку, росіяни ж переграли себе двічі. Спочатку два роки тому, коли задули свій газ із надлишком у надії на припинення українського транзиту, і це перенаситило ринок та серйозно обвалило ціни.

"І вдруге росіяни обікрали себе зараз, коли "перепонтувались" у грі на підвищення ставок, і цим скористалися інші гравці", — резюмував Олег Медуниця.

Читайте також на порталі "Коментарі" — нардеп розповів, чому НАТОвські ракети із Зілупе (Латвія) вже давно націлені на Москву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини