Головна Новини Суспільство події Нардеп: у Верховній Раді обмежать використання Telegram
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп: у Верховній Раді обмежать використання Telegram

Народним депутатам доведеться дотримуватися певних правил користування месенджером

сьогодні, 12:43
Поділіться публікацією:

У Верховній Раді обмежать використання Telegram. Про це повідомив народний депутат Ярослав Юрчишин, інформує портал "Коментарі".

Нардеп: у Верховній Раді обмежать використання Telegram

Ілюстративне фото

За рекомендацією Ради національної безпеки і оборони України у ВР впроваджуються такі заходи безпеки:

- обов’язкова двофакторна авторизація та скасування синхронізації контактів. Також необхідно блокувати доступ до комп’ютера, який залишиться без нагляду, аби сторонні особи не змогли отримати доступ до акаунту;

- заборона передачі даних, які використовуються в роботі та службова комунікація в Telegram;

- заборона встановлювати і користуватися клієнтом Telegram на службових комп’ютерах або особистих комп’ютерах, які використовуються в службовій діяльності.

Блокування роботи месенджера відбувається за допомогою технічних та програмних засобів, проводиться фіксування запитів на несанкціоновані спроби підключення до сервісу.

Читайте також: Рішення центру кібербезпеки: Telegram потрапив під обмеження

19 вересня відбулося засідання Національного координаційного центру кібербезпеки (НКЦК) – ключового органу координації та контролю у сфері кібербезпеки, повідомили в РНБО України.

У засіданні взяли участь представники керівного складу Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, Нацполіції, Генштабу ЗСУ, СБУ, Міноборони, Нацбанку, Мінцифри, МЗС, розвідувальних органів, керівництво регуляторних органів у сфері електронних комунікацій, а також народні депутати України.

Ключовою темою засідання було обговорення загроз національній безпеці, пов'язаних із використанням месенджера Telegram, особливо під час повномасштабної війни рф проти України. Начальник ГУР МО України Кирило Буданов навів обґрунтовані дані щодо наявності у російських спецслужб доступу до особистого листування користувачів Telegram, навіть видалених повідомлень, а також їх персональних даних. "Я завжди виступав і виступаю за свободу слова, але питання Telegram – це питання не свободи слова, це питання національної безпеки", – наголосив він.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини