Головна Новини Суспільство події Нардеп: 14 квітня – історична дата – вже завтра британці почнуть дечугунізацію російського експорту
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп: 14 квітня – історична дата – вже завтра британці почнуть дечугунізацію російського експорту

Минулого року на експорті чавуну росія заробила 1,3 мільярда доларів

13 квітня 2022, 16:05
Поділіться публікацією:

Нардеп фракції "ЄС" Олексій Гончаренко називає 14 квітня – історичною датою, оскільки вже завтра британці почнуть дечугунізацію російського експорту, і почнуть вони з себе, повністю відмовившись від чавуну та сталі з росії. Як передає портал "Коментарі", про це Гончаренко написав у себе у Facebook.

Нардеп: 14 квітня – історична дата – вже завтра британці почнуть дечугунізацію російського експорту

Чавун у Росії. Фото: з відкритих джерел

"Це постріл по больовій точці, адже в 2021 році Росія експортувала все більше металу. Зокрема, вивіз сталі та чавуну зріс майже на 12% і склав 39,5 млн тонн. Тоді росія заробила 1,3 мільярди доларів. Не весь експорт йшов у Велику Британію, звичайно, але частина точно. І саме британці є важливим ринком збуту, на який поглядають інвестори та завжди враховують аналітики. Жест демонстративний: це непорозуміння нам не підходить", – наголосив Олексій Гончаренко.

Він додає, хотілося б продовження флешмобу, щоб інші розвинені країни взяли приклад з англійців і теж відмовилися від важливого для російського бюджету експорту чавуну і сталі. Нардеп визнає, що дуже важко відучити всіх від ресурсів агресора, але це доведеться зробити – у новому світі немає місця країнам-терористам. І кожен має це усвідомити, доки не пізно.

"Дякую британським чиновникам за принциповість. Нехай на росії з чавуну відливають бюсти путіна та моляться на них. Іншим країнам від убивць чекати нічого. Їм точно не варто платити мільярди доларів, які потім підуть на патрони та балістичні ракети", – резюмував політик.

Читайте також на порталі "Коментарі" — коаліція в Німеччині таки прийняла рішення – Берлін готовий постачати Україні важкі озброєння .




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини