Головна Новини Суспільство події "Нафтогаз" підвищив ціну на газ для населення
commentss НОВИНИ Всі новини

"Нафтогаз" підвищив ціну на газ для населення

У компанії пояснили причину підвищення

22 липня 2020, 17:28 comments1168
Поділіться публікацією:

У липні 2020 року оптова ціна на газ для потреб населення України, виробників тепла для населення та інших захищених споживачів, яким НАК "Нафтогаз України" поставляє газ в рамках спеціальних публічних зобов'язань (ПСО), зросла до 2.3 гривень за кубометр. Про це повідомляє офіційний сайт компанії.

"Нафтогаз" підвищив ціну на газ для населення

Це на 7% вище в порівнянні з аналогічним показником у червні цього року. В цілому, з початку року ціна ПСО знизився на 51%, якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року падіння вартості газу досягло 53%.

"У всьому світі ціни на газ традиційно падають в період низького попиту і потім зростають напередодні опалювального сезону, восени І, незважаючи на коронавірус, економічна криза та скорочення попиту, 2020 рік не став виключенням в даному контексті. Втім, ціна все ще рекордно низька порівняно з попередніми періодами. Зараз ми можемо припустити, що у другому півріччі, в розпал опалювального сезону, вартість газу все одно буде нижче, ніж у 2019 році. За попередніми розрахунками — на 20, а то й на 30%", — підсумував голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в компанії відзвітували про велике падіння прибутку.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини