Головна Новини Суспільство події «Нафтогаз» купує газ по 34 гривні, а продає населенню по 8: нардеп розповів, хто оплатить таку «благодійність»
commentss НОВИНИ Всі новини

«Нафтогаз» купує газ по 34 гривні, а продає населенню по 8: нардеп розповів, хто оплатить таку «благодійність»

Олег Медуниця впевнений, що за "дешевий" газ заплатять всі споживачі, в першу чергу соціально незахищені верстви населення

25 жовтня 2021, 07:27
Поділіться публікацією:

Державний "Нафтогаз" купує на Енергетичній біржі газ по 34 гривні, щоб потім продає населенню, Теплоенерго і бюджетним організаціям, через приватні облгази, по 8 і 16 гривень відповідно. Як інформує видання "Коментарі", про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомляє нардеп 7-го і 8-го скликань Верховної Ради Олег Медуниця.

«Нафтогаз» купує газ по 34 гривні, а продає населенню по 8: нардеп розповів, хто оплатить таку «благодійність»

Тарифи на газ. Фото з відкритих джерел

"Я чомусь не сумніваюся, що частина цього "благодійного" ресурсу буде вкрадена і перепродана бізнесу за комерційними цінами. Всі збитки такого "ринку газу" від Зеленського і "слуг народу" будуть оплачені платниками податків. Вчителі, військові, лікарі, робітники і пенсіонери заплатять за ці експерименти над здоровим глуздом в державному управлінні, які здійснює нинішня влада", — зазначив нардеп.

Він додає, зрозуміло, що в світі енергетична криза і рецепти виходу з неї є погані і дуже погані. Українська влада обрала найгірший варіант з дуже поганих.

"Як цивілізований світ вирішує ці проблеми? Точно не за рахунок бідних. Франція досить вірно прореагувала на енергетичну кризу, викликану зростанням цін на енергоносії. 38 мільйонів найбідніших французів отримають доплату в розмірі 100 євро. Франція не стала стримувати зростання ціни на газ для населення, частково компенсувавши витрати бідній частині. В результаті не порушені принципи і ринкової економіки, і соціальної справедливості", — зазначив Олег Медуниця.

Політик наголошує, більш того, бюджет Франції на цьому ще й заробить. Адже високі ціни на енергоносії дадуть певний позитивний ефект для доходів бюджету. У нас же навпаки — за "дешевий" газ заплатять всі споживачі, в першу чергу соціально незахищені верстви населення.

Читайте також на порталі "Коментарі" — МЗС відреагував на заяву Путіна про додаткове газі через "Північний потік-2".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини