Головна Новини Суспільство події Нафтогаз - це штучна монополія, яка заклала основу корупції на газовому ринку - Кацуба
commentss НОВИНИ Всі новини

Нафтогаз - це штучна монополія, яка заклала основу корупції на газовому ринку - Кацуба

Підприємець Олександр Кацуба вважає, що створення НАК "Нафтогаз" свого часу призвело до штучної монополізації газового ринку і створило величезне поле для маніпуляцій та корупції

27 червня 2023, 10:27
Поділіться публікацією:

Створення НАК “Нафтогаз” свого часу призвело до штучної монополізації газового ринку і створило величезне поле для маніпуляцій та корупції. Як інформує видання "Коментарі", про це в колонці "Gazeta.ua" пише відомий підприємець Олександр Кацуба. 

Нафтогаз - це штучна монополія, яка заклала основу корупції на газовому ринку - Кацуба

Нафтогаз. Фото: з відкритих джерел

На думку підприємця, створення вертикально інтегрованого державного підприємства, яке мало в собі майже усі складові газової галузі (і частково — нафтової), на багато років заблокувало формування цивілізованого ринку газу. Фактично “Нафтогаз” (як і аналогічна по суті Укрнафта) до 2023 була під олігархічним контролем. 

У своїй колонці для “Gazeta.ua” експерт підкреслює, що державний контроль за енергетикою, а також монополізація стримують прихід приватних інвесторів та не дозволяють країні здобути реальну енергетичну незалежність. Результатом цього є не тільки відсталість енергетики, а й збитки для всієї української економіки. Всі її галузі вкрай вразливі до негнучкого ринку енергетики, де домінують монополії та надмірне державне регулювання. 

Зазначимо, Олександр Кацуба — український підприємець, експерт у сфері енергетики, власник компанії АЛЬФА ГАЗ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини