Головна Новини Суспільство події Наєв: «Байрактари» на Донбасі у повній бойовій готовності
commentss НОВИНИ Всі новини

Наєв: «Байрактари» на Донбасі у повній бойовій готовності

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв розповів, що хоча "Байрактари" лише один раз задіяли, вони на бойовому чергуванні вдень і вночі вже понад півроку

29 жовтня 2021, 08:25
Поділіться публікацією:

Безпілотники "Байрактар", які так обурили Росію, хоч і були задіяні лише одного разу на сході України, постійно готові піднятися в небо. І вже така ситуація є щонайменше півроку, вони постійно на бойовому чергуванні. Як передає видання "Коментарі", про це в інтерв'ю "BBC News Україна" розповів командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Наєв: «Байрактари» на Донбасі у повній бойовій готовності

Сергій Наєв. Фото: zn.ua

Генерал-лейтенант розповів, що безпілотники, які зараз опинилися у центрі уваги, ніхто не привозив саме зараз на схід України. Рішення про те, щоб посилити ЗСУ за рахунок "Байрактарів" було ухвалено ще навесні 2021 року. З того часу "Байратари" на Донбасі у повній бойовій готовності. 26 жовтня вони вперше були застосовані. Наєв також нагадав, що півроку тому відбулося посилення батальйонно-тактичних груп Росії.

За словами Сергія Наєва, "Байрактари" дуже допомагають українській розвідці. ЗСУ отримують практичні дані про супротивника. При цьому генерал-лейтенант додав, що "Байратари" задіяні не лише на Донбасі, а й на півночі України. Вони застосовуються скрізь, де зростає небезпека військового вторгнення на територію України.

На уточнююче запитання Наєву про те, чому навіть після пострілу "Байрактара" 26 жовтня в гармату так званої "1-ї Слов'янської бригади ДНР", розрахунок вижив військовий відповів, що це питання не до нього, а до командувача ООС на Донбасі генерал-лейтенанта Павлюка. При цьому Наєв наголосив, що безпілотники завжди піднімаються у небо з бойовими снарядами.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Київ відкинув попередження Берліна щодо застосування Bayraktar на Донбасі. Посол України У Німеччині Мельник порадив німецькій владі більше уваги приділяти організації та проведенню нового саміту "Нормандського формату", ніж дорікати Україні за захист своєї території від ворожих атак.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини