Головна Новини Суспільство події Національний авіаційний університет - одним з перших в Україні готовий до навчального року
commentss НОВИНИ Всі новини

Національний авіаційний університет - одним з перших в Україні готовий до навчального року

Ректор авіаційного університету Максим Луцький продемонстрував облаштовані підземні укриття для викладачів і студентів

18 серпня 2022, 15:57
Поділіться публікацією:

В Національному авіаційному університеті, за участі міністрів та губернаторів, пройшла селекторна нарада щодо готовності закладів освіти до нового навчального року в умовах воєнного стану.  Серед основних вимог до адміністрації закладів, які передбачені урядовими постановами, наявність в університетах укриттів (бомбосховищ), які мають гарантувати безпеку учасникам навчального процесу під час повітряних тривог. Тож, ректор НАУ Максим Луцький продемонстрував облаштовані сховища представникам Кабінету міністрів України та ЗМІ.

Національний авіаційний університет - одним з перших в Україні готовий до навчального року

Максим Луцький

Так, інспектували укриття міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, представники ГО "Батьки SOS”, керівництво ГУ ДСНС України у м. Києві та Київській області. 

"На території авіаційного університету ми вже облаштували 12 укриттів, які вміщують разом понад 5300 осіб. Їх глибина до 2 метрів під землею, наявні комунікації, світло, інтернет. Зараз ми завершуємо процедури дозакупівлі аптечних наборів, а також доопрацьовуємо окремі питання комфортного облаштування цих приміщень. Тут наявні умови для здійснення освітнього процесу (парти, стільці, дошки, проектори), аби у разі тривалих повітряних тривог, студенти й викладачі мали можливість працювати", — розповів Максим Луцький. 

За його словами безпека навчального процесу – пріоритет, який ставить собі за мету адміністрація університету. 

"Станом на сьогодні, можу запевнити наш колектив і студентів у тому, що необхідні умови гарантування безпеки ми створили. І будемо продовжувати їх покращувати", — зауважив ректор. 

НАУ став першим серед українських ЗВО, який продемонстрував свої укриття й готовність закладу до роботи в умовах повномасштабної війни в Україні. Крім того, сховища авіаційного відкритті і для відвідування мешканцями району. Під час повітряних тривог перебуваючи поряд громадяни можуть вільно ними користуватися. В середньому, як уточнили в НАУ, до укриттів університету під час сирен приходять по 30-50 цивільних осіб. 

Нагадаємо, МОН рекомендує усім ЗВО  забезпечити неухильне дотримання правил безпеки в разі сигналу "повітряна тривога". Це передбачає безперечне переривання навчального процесу, всі учасники якого повинні пройти в підготовлені укриття та перебувати там до закінчення повітряної тривоги.

Національний авіаційний університет - одним з перших в Україні готовий до навчального року - фото 2

Національний авіаційний університет - одним з перших в Україні готовий до навчального року - фото 3

Національний авіаційний університет - одним з перших в Україні готовий до навчального року - фото 4




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини