Головна Новини Суспільство події Національна гвардія затримала торговця амфетаміном за допомогою акції «Спіймай баригу»
commentss НОВИНИ Всі новини

Національна гвардія затримала торговця амфетаміном за допомогою акції «Спіймай баригу»

Під час несення патрульної служби Національна гвардія зловила торговця амфетаміном. Йому загрожує позбавлення волі від 4 до 8 років.

15 травня 2023, 16:17
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:








Перший учасник акції отримав грошову винагороду від представників акції "Спіймай баригу". Це сталося після затримання розповсюджувача наркотиків нацгвардійцями. Вони зловили торгівця амфетаміном під час несення патрульної служби в місті Кривий Ріг.

Національна гвардія затримала торговця амфетаміном за допомогою акції «Спіймай баригу»

Національна гвардія затримала торговця амфетаміном

Після затримки, один з гвардійців виконав усі умови акції та заявив, що це було досить просто, він все записав на відео. Про це повідомили на сайті проєкту "Спіймай баригу".

Віктор, учасник акції

Він не хотів показувати, що у нього в кармані, тому він взяв в праву руку, і зробив отак, грубо кажучи, і думав, що йому повезе, що ми не знайдемо цю речовину. Але не перший раз ми з таким стикаємося, то від нас нічого не скриєш.

Барига наразі перебуває під досудовим слідством, і йому загрожує позбавлення волі від 4 до 8 років.

Юрист проєкту Андрій Кузьменко зазначив, що нацгвардійці мають повне право брати участь в акції "Спіймай баригу", оскільки вони не є співробітниками Нацполіції та її підрозділів.

Андрій Кузьменко, юрист проєкту "Спіймай баригу"

Відповідно до умов акції було надано фото, відео докази вчинення кримінального правопорушення так званим "закладником", було надано докази звернення до поліції, в тому числі, витяг з ЄРДР і підтвердження того, що було виявлено у затриманого тяжкий наркотик, більше восьми грамів. 

Грошову винагороду за участь в акції "Спіймай баригу" перший учасник уже отримав. Він планує витратити її на екіпірування для подальшої військової служби.

Також, окрім учасника, вигоду від успішного "полювання на баригу" отримала держава у вигляді податків з винагороди.

Андрій Кузьменко, юрист проєкту "Спіймай баригу"

Винагорода, як ми і попереджали, була виплачена з урахуванням всіх необхідних податків та зборів, а саме – податку на дохід фізичної особи та 1,5 відсотки військового збору. Тобто мінус 19,5 відсотків було сплачено до державного бюджету. Сума 40 000гривень була виплачена, з неї 7 800 гривень було сплачено податків. 

Нацгвардійці з Кривого Рогу мають намір і далі продовжувати свою участь в акції "Спіймай баригу". А організатори проєкту, своєю чергою, зазначають, що всі дані, які вони отримують від людей, є конфіденційними та не розголошуються, а також не передаються третім особам.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини