Головна Новини Суспільство події Націоналізація активів олігархів, які залишили Україну напередодні: думка українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Націоналізація активів олігархів, які залишили Україну напередодні: думка українців

Члени клубу "Коментарі" у Facebook висловили думку щодо від'їзду еліт і можливості націоналізувати активи олігархів, які залишили країну на тлі загрози російського вторгнення

15 лютого 2022, 12:08
Поділіться публікацією:

На тлі загрози російського вторгнення на територію України українські олігархи та бізнесмени залишають країну чартерними рейсами, лише у неділю з Києва вилетіло близько 20 чартерів і приватних літаків. Про це повідомляють журналісти "Української правди".

Націоналізація активів олігархів, які залишили Україну напередодні: думка українців

Націоналізація активів олігархів, які залишили Україну напередодні - фото з відкритих джерел

За даними ЗМІ, така кількість чартерів не спостерігалася за останні шість років. Серед чартерів і приватних літаків, що залишили Україну, – борти Ріната Ахметова, Віктора Пінчука, Вадима Новінського, Вадима Столара й інших.

Крім того, станом на 14 лютого за межами України перебували 23 народні депутати.

Державний голова Володимир Зеленський звернувся до депутатів, журналістів, дипломатів та олігархів, які залишили країну, та порадив їм не тікати з України. А народним обранцям гарант дав добу для повернення на Батьківщину.

Члени клубу "Коментарі" у Facebook висловили думку щодо від'їзду еліт і можливості націоналізувати активи олігархів, які залишили країну на тлі загрози російського вторгнення.

Так, більшість читачів дуже позитивно поставилися до ідеї передати приватну власність державі. До того ж українці радять не пускати назад в Україну втікачів політиків і бізнесменів, а деякі – взагалі позбавити українського громадянства:

"Націоналізувати та не пускати в Україну", "Ці люди зрадники, не пускати в країну, як і тих, чиї сім'ї не живуть у країні", "Дуже мудре рішення. Президенту треба взяти це до уваги", "Тепер видно, хто патріоти України. Потрібно забрати у них все і зробити це терміново, оскільки Україна їм не потрібна", "Позбавити громадянства, все націоналізувати та зрадників не пускати на Батьківщину, вони її висмоктали як могли та змилися на своїх літаках", "Однозначно! І ніколи не дозволити повернутися в Україну. Втекти у скрутну хвилину, це і є зрада", "Це було б правильно і чесно", — пишуть українці.

При цьому деякі користувачі додають, що кошти багатіїв, які залишили країну, краще було б передати на потреби армії та зміцнення оборони України:

"Статки олігархів — на оборону!", "Це правильно! Віддайте гроші нашим захисникам", "Ці кошти пустити на оборону країни та все проконтролювати", "Націоналізувати та передати українській армії якнайшвидше", — висловлюють думки читачі.

Попри те, що читачі порталу підтримують ідею націоналізації активів і власності олігархів, все ж таки вважають, що зробити цього не вийде в Україні з низки причин:

"Ідея хороша, але реалізаторів при владі немає", "Вони повернуться, і все буде по-старому", "Швидше за все, все буде передано своїм...", "Питання: а хто нас із вами, народе, почує? Знову будуть "вирішувати" наші з вами проблеми", — пишуть користувачі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв – Зеленський звернувся до українців на тлі загрози вторгнення РФ: що думають експерти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини