Головна Новини Суспільство події Нацбанк вводить пам’ятну монету на честь символа 2022-року: як вона виглядає
commentss НОВИНИ Всі новини

Нацбанк вводить пам’ятну монету на честь символа 2022-року: як вона виглядає

Нацбанк випустив пам’ятну монету "Рік тигра"

8 грудня 2021, 13:51
Поділіться публікацією:

З 9 грудня в обігу з'явиться нова пам'ятна монета, що присвячена символу 2022 року за китайським календарем — чорному водяному Тигру. Нова монета номіналом п'ять гривень отримала назву "Рік Тигра". Про це повідомляють у пресслужбі Національного банку України.

Нацбанк вводить пам’ятну монету на честь символа 2022-року: як вона виглядає

Символ прийдешнього року - чорний тигр, фото з відкритих джерел

Повідомляється, що на реверсі монети зобразять тигра, навколо нього будуть зображені квіткові та погодні символи на позначення різних пір року: весни, літа, осені, зими.

На аверсі зображено малий Державний Герб України та стилізований "годинник", де замість циферблата буде розміщено 12 символів років східного календаря. "Стрілки" годинника будуть вказувати на рік тигра.

Монета виготовлена з нейзильбера, тираж — 30 тисяч штук. Діаметр монети номіналом п'ять гривень — 35 мм, маса — 16,54 грама.

Нагадаємо, що китайський прийдешній 2022 рік Тигра розпочнеться з 1 лютого. Головні символи року — дерево та вода.

Як повідомляв портал "Коментарі",  Нацбанк вводить в обіг монету "Хотинська битва". Пам’ятні 5 гривень присвячені річниці перемоги над османами. Хотинська битва відбулася 400 років тому й стала поворотною для історії християнського світу тогочасної Європи. Об'єднаному війську українців, поляків та литовців вдалося відбити напад воїнів Османської імперії, що просувалися вглиб Європи через Балкани.

Також ми писали, що в Україні за 75 тисяч гривень продають монету рідкісного номіналу. 100-гривнева монета з золота присвячена запровадженню Володимиром Великим християнства як державної релігії й була випущена в 2013 році. Тираж пам'ятної монети становив лише 1025 екземплярів.

Нацбанк вводить пам’ятну монету на честь символа 2022-року: як вона виглядає - фото 2



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини