Головна Новини Суспільство події Нацбанк нову випустив пам'ятну монету "Україна - Білорусь" (фото)
commentss НОВИНИ Всі новини

Нацбанк нову випустив пам'ятну монету "Україна - Білорусь" (фото)

Виготовлена монета зі срібла

16 грудня 2020, 16:49
Поділіться публікацією:

НБУ пустив в оборот монету, присвячену етнічним відносинам України і Білорусі. За словами прес-служби відомства, таким чином головний банк України віддає данину духовної пісенної традиції, яка існувала з кінця XVI століття на всій нинішньої України і Білорусі.

Нацбанк нову випустив пам'ятну монету "Україна - Білорусь" (фото)

В обіг монету випустили вже вчора, 15 грудня. Також відомо і назву грошового знака: "Україна — Білорусь. Духовна спадщина — ірмологіони". Ірмологіони — літургійний спів народностей, в даному випадку — українців і білорусів.

На однієй зі сторін моненти зображено малий герб України, рік виробництва, номінал і сторінка Супральского ірмологіони.

З іншого боку дизайнери зобразили стилізований фрагмент сторінки ірмологіони та ікону "Воздвиження Чесного хреста з сім'єю Яна Собеського", також тут є напис "Збірник церковних піснеспівів" і ірмологіони.

Розмір грошового знака становить 5 см, партія випущена в кількості 2,5 тисячі штук.

Нацбанк нову випустив пам'ятну монету ”Україна - Білорусь” (фото) - фото 2
Нацбанк нову випустив пам'ятну монету ”Україна - Білорусь” (фото) - фото 3

Раніше "Коментарі" писали про те, що правління Національного банку України ухвалило рішення про зміну розподілу вертикалей підпорядкування, зокрема скоротивши кількість підрозділів, які підпорядковані главі НБУ Кирилу Шевченку, приблизно на третину. Є думка, що цей крок говорить про продовження боротьби з "зовнішнім управлінням" і "диктатурою інвестбанкірів". Наскільки вірним можна вважати таке твердження і кому на руку урізати повноваження глави НБУ, про наслідки таких дій читачам "Коментарів" розповіли українські експерти.

Крім того, стало відомо, що Національний банк України опублікував рейтинг українських банківських установ, вивчивши фінансову статистику за третій квартал цього року. У список потрапили державні, приватні банки та фінансові установи з іноземним капіталом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини