Головна Новини Суспільство події На Закарпатті працівники ТЦК намагались мобілізувати крішнаїтів
commentss НОВИНИ Всі новини

На Закарпатті працівники ТЦК намагались мобілізувати крішнаїтів

Працівники ТЦК відправили до військкомату кількох представників крішнаїтів.

2 червня 2024, 10:23 comments1392
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В мережу потрапила серія відео, де представники ТЦК у місті Мукачево Закарпатської області схопили кількох крішнаїтів під час їх релігійної ходи з танцями та співами мантр. 

На Закарпатті працівники ТЦК намагались мобілізувати крішнаїтів

Крішнаїти виконують танці та співи. Фото з відкритих джерел

В мережу потрапили ролики, які вказують, що працівники ТЦК кількох людей у традиційному крішнаїтському одязі змусили сісти в машину та відправили їх до військкомату. Інші крішнаїти та оточуючі, які спостерігали за ситуацією намагались зупинити працівників ТЦК. Зокрема, дехто з людей у натовпі заявив, що крішнаїти "божі люди", тому їх не потрібно відправляти до ТЦК та мобілізовувати на війну.

Також в соціальних мережах з’явились відео, що відправлені до військкомату крішнаїти продовжили свої традиційні танці та співи у ТЦК.

Згідно з релігійними принципами, крішнаїти виступають проти насильства та підтримують мирне вирішення конфліктів. Як наслідок, релігія забороняє їм брати до рук зброю та воювати.

Попри те, що в Україні існує Закон про альтернативну службу для вірян, ним не можуть скористатись релігійні особи під час війни. Як вказують юристи, альтернативне проходження служби стосується строкової служби, тоді як військова служба під час мобілізації не підпадає під це поняття. Таким чином в Україні не можна уникнути мобілізації через релігійні вірування.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Чернівецькому ТЦК відреагували на інформацію про викрадення волонтера людьми у військовій формі. Як вказали в ТЦК, волонтера відправили до військкомату для уточнення даних військовозобов'язаного.

Також "Коментарі" писали про випадок, коли працівники ТЦК на Закарпатті вручили повістку 25-річному футболісту та забрали його до військкомату. Це сталось тоді, коли закон про мобілізацію 25-річних ще не почав діяти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини