Головна Новини Суспільство події На Закарпатті лижник загубився на горі Гемба
commentss НОВИНИ Всі новини

На Закарпатті лижник загубився на горі Гемба

Перед цим рятувальники попереджали про небезпеку сходження лавин

20 січня 2021, 21:00
Поділіться публікацією:

В Закарпатській області поблизу села Пилипець на горі Гемба загубився лижник. Про це повідомляє прес-служба ГСЧС.

На Закарпатті лижник загубився на горі Гемба

Пошук лижника (фото з відкритих джерел)

Під час катання він з'їхав з траси і втратив орієнтир. В даний час зв'язку з ним немає. Для пошуку залучено 10 осіб особового складу та 3 одиниці техніки.

За прогнозами Укргідрометцентру, в зв'язку зі снігопадом і завірюхами на високогір'ї очікується значне лавинна небезпека 3 рівень.

"У зв'язку з цим, ГСЧС звертається до громадян з проханням не йти зараз в гори", — йдеться в повідомленні.

Раніше Закарпатській області завершилися пошуки 25-річного львів'янина, який при проходженні туристичного маршруту заблукав в районі г. Піп Іван Мармароський.

Нагадаємо, внаслідок сходження лавини на швейцарському гірськолижному курорті Vallon d'Arbi загинув один лижник, ще троє людей зникли безвісти. Про це повідомляє AFP. Рятувальники підозрюють, що зниклі безвісти лижники загинули. Поліція в кантоні Вале заявила, що пошукові роботи тривали до 3:30 ранку в суботу, а потім після перерви поновилися о 9:00 ранку. "Протягом ночі одне тіло було знайдено. Формальний процес ідентифікації триває", — йдеться в заяві поліції.

Серед зниклих осіб є один громадянин Швейцарії і двоє французів. Як відомо, маршрут Vallon d'Arbi найкраще підходить для досвідчених лижників, по ньому не можна ходити лижникам-любителям. Його іноді закривають з міркувань безпек, оскільки дуже складний маршрут навіть для  досвідчених спортсменів . Туристичні сайти рекомендують відвідувачам кататися там на лижах з гідом, а не використовувати маршрут самостійно.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини