Головна Новини Суспільство події На вагу золота: медичний центр для військових "Затока" закупив тонну картоплі за майже 50 тисяч гривень
commentss НОВИНИ Всі новини

На вагу золота: медичний центр для військових "Затока" закупив тонну картоплі за майже 50 тисяч гривень

Це означає, що 1 кг картоплі обійшовся ма

5 вересня 2021, 19:00
Поділіться публікацією:

Днями стало відомо, що медичний центр для військових "Затока" закупив картоплю по майже 50 гривень за кілограм і тим самим встановив рекорд в закупівлі найдорожчої картоплі. Так, в центр закупили 1000 кг картоплі у постачальника "Тетяна і К" на загальну суму 49 тис. 700 грн. (1 кг картоплі обійшовся в 49 грн. 70 коп.). Про це повідомляється на сайті Zakupki.

На вагу золота: медичний центр для військових "Затока" закупив тонну картоплі за майже 50 тисяч гривень

Картопля на вагу золота, фото з відкритих джерел

Для подібних оздоровчих установ багато постачальників зазвичай роблять знижку, окрім цього випадку. 

На вагу золота: медичний центр для військових ”Затока” закупив тонну картоплі за майже 50 тисяч гривень - фото 2

Слід зауважити, що зараз роздрібна ціна на картоплю становить 9-12 грн., а гуртом можна придбати по 5 грн. за кілограм. Окрім коренеплодів у списку закупки ще були зернові. Їх придбали за ринковою ціною.

На українських ринках відзначається зниження вартості картоплі. Що і чому відбувається з цінами на картоплю в Україні (в порівнянні з минулим роком) і у світі (як з внутрішнім врожаєм, так і з імпортованим)? Звідки й чому країна імпортує овоч? Що змінилося за рік у цьому сенсі? Що стосується цін на картоплю в Україні, то на сьогодні вони знижуються. Основна причина — високі запаси внаслідок зростання виробництва в минулому сезоні, а також тиск з боку імпорту картоплі з ЄС. Наразі картопля в Україні дешевше, ніж торік, в середньому на 15-20%, в залежності від сорту й регіону.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, лікар-кардіолог Анна Кореневич розповіла, що не можна зловживати вареною картоплею, тому що в одній бульбі міститься ціла столова ложка цукру, а якщо з'їсти чотири картоплини, то людина закриє свою добову норму цукру.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

ККК

5 вересня 2021, 18:30

Зеленое гавно, посади ворье или у самого морда в пушку!


Новини