Головна Новини Суспільство події На українсько-польському кордоні – ажіотаж: чому знову величезні черги
commentss НОВИНИ Всі новини

На українсько-польському кордоні – ажіотаж: чому знову величезні черги

На українсько-польському кордоні виросли черги через початок літнього сезону

8 липня 2023, 14:10 comments4345
Поділіться публікацією:

Державна прикордонна служба застерігає, що на українсько-польському кордоні є ажіотаж, громадянам радять відстежувати стан завантаженості пунктів пропуску. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

На українсько-польському кордоні – ажіотаж: чому знову величезні черги

Кордон України та Польщі. Фото: з відкритих джерел

Прикордонники зазначають, за минулі вихідні з 1 на 2 липня українсько-польський кордон перетнули рекордні 61 тис. осіб та понад 10 тис. одиниць транспорту. Загалом кількість транспортних засобів, що перетинають кордон у Львівській області в обох напрямках, збільшилась до 1,5 тис. одиниць на добу і зараз становить 9-10 тис. у межах усіх пунктів пропуску. Кількість громадян збільшилася до 4,5 тис. та в середньому за добу становить 49 тисяч осіб.

Найбільше навантаження посідає пункти пропуску "Краковець" та "Шегині".

Окремо у ДПСУ виділяють накопичення пасажирських автобусів. Враховуючи розклад відправлень з вокзалів, більшість автобусів прибувають до кордону у другій половині дня та першій половині ночі. Для перетину кордону водії найчастіше обирають пункти пропуску "Краківець", "Шегині". Також черги з автобусів можуть спостерігатися і в "Раві-Руській" та "Грушеві".

Пропуск пішоходів здійснюється лише у пункті пропуску "Шегині". У вихідні на пішому переході також періодично спостерігається накопичення. На вихід до суміжної держави можуть чекати близько 100 осіб. У будні дні пропуск пішоходів через кордон здійснюється ритмічно.

Зважаючи на те, що така тенденція відстежується вже протягом місяця, прикордонники прогнозують, що пасажиропотік залишиться постійним до кінця сезону.

Прикордонники пояснюють: збільшення кількості мандрівників відзначається через початок літнього сезону. Найбільші черги припадають саме у вихідні дні.

Читайте на порталі "Коментарі" — гігантські черги на українсько-польському кордоні: подробиці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини