Головна Новини Суспільство події На США надії немає: з яким проханням Зеленський звернувся до прем'єра Британії Стармера
commentss НОВИНИ Всі новини

На США надії немає: з яким проханням Зеленський звернувся до прем'єра Британії Стармера

Президент знову порушив питання використання далекобійної зброї

19 липня 2024, 14:47 comments1254
Поділіться публікацією:

Враховуючи, що США відмовляються давати згоду Україні на удари вглиб території РФ, президент України Володимир Зеленський звернувся до прем'єра Британії Кіра Стармера з проханням "продемонструвати своє лідерство" та допомогти Україні зміцнити свою оборону та передові позиції, знявши заборону на застосування західної далекобійної зброї для ударів. територією РФ. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "The Guardian".

На США надії немає: з яким проханням Зеленський звернувся до прем'єра Британії Стармера

Зеленський та Стармер. Фото: з відкритих джерел

Український лідер зазначив, якщо обмеження на застосування західної зброї знімуть, це допоможе Києву зміцнити свою оборону та знищувати осередки зброї в РФ.

Обговорюючи питання далекобійної зброї, Зеленський наголосив, що "у нас все ще немає головної відповіді на це питання".

"Я прошу вас продемонструвати своє лідерство (у цьому питанні – ред.)", – звернувся він до Стармера.

Президент України додав, що здатність використовувати західну зброю для ударів територією Росії є важливою для зусиль України щодо захисту від агресії Москви.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Британія не готова переступити ще одну "червону лінію", щоб допомагати Україні вражати цілі на території Росії. При цьому Лондон не забороняє Києву цього робити, але завдати ударів вони мають самі. Таку заяву зробив міністр оборони Великої Британії Джо Гілі, повідомляє The Guardian.

"Ми надаємо Україні зброю для захисту їхньої суверенної країни. І це не заважає їм вражати цілі в Росії, але це мають робити українці. Це має бути зроблено в рамках параметрів та в рамках міжнародного гуманітарного права", — наголосив міністр.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини