Головна Новини Суспільство події На скільки Кабмін пропонує збільшити мінімальну зарплату українцям у 2022 році
commentss НОВИНИ Всі новини

На скільки Кабмін пропонує збільшити мінімальну зарплату українцям у 2022 році

Мінімальна зарплата в Україні виросте до 6500 гривень з 1 грудня цього року

21 вересня 2021, 10:05
Поділіться публікацією:

Мінімальна зарплата в Україні не відповідає цінам на продукти і тарифами за комунальні послуги. Українці, які живуть на мінімальну зарплату, ледь зводять кінці з кінцями. Кабінет міністрів має намір підвищити мінімальну заробітну плату у 2022 році на 200 гривень вже з 1 жовтня. Про це повідомили в законопроекті про держбюджет на 2022 рік.

На скільки Кабмін пропонує збільшити мінімальну зарплату українцям у 2022 році

Мінімальна зарплата в Україні, фото з відкритих джерел

У документі передбачена сума мінімальної зарплати на 1 січня в розмірі 6500; з 1 жовтня — 6700 грн. Також передбачені витрати на установку посадового окладу працівника I тарифного розряду Єдиної тарифної сітки: 1 січня — в розмірі 2893 грн; 1 жовтня — 2 982 грн.

Витрати на оплату праці працівників державних органів пропонується збільшити з урахуванням прогнозного індексу споживчих цін на 6,2%.

На сьогодні мінімальна зарплата в Україні становить 6000 гривень. Відповідно до законопроекту про держбюджет на 2022 рік, вона виросте до 6500 гривень з 1 грудня цього року.

Нещодавно портал "Коментарі" інформував, що співробітники Google протестують через нерівності в зарплатах . В технологічного гіганта вимагають виплатити компенсацію тисячам тимчасових працівників після повідомлень про те, що компанія незаконно недоплачувала їм. До вечора середи більше 140 співробітників Google підписали петицію, що закликає компанію виплачувати цим TVC (тимчасовим співробітникам, постачальникам і підрядникам) "повну заробітну плату, на яку вони мають законне право", і закликали компанію розглянути питання про виплачування тимчасовим працівникам США аналогічних ставок.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини