Головна Новини Суспільство події На скільки і коли зростуть тарифи на електроенергію
commentss НОВИНИ Всі новини

На скільки і коли зростуть тарифи на електроенергію

Тарифи на електроенергію для населення можуть зрости вдвічі, для бізнесу – на третину

22 квітня 2023, 15:28 comments7344
Поділіться публікацією:

Вартість зруйнованого обладнання після зимових ракетних атак $8,1 млрд. Якщо тариф на електроенергію для населення зросте з 1,44-1,68 грн/кВт-год. до 2,88 грн. ,3 грн/кВт до 4,5 грн/кВт – система фінансово збалансується. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "Forbes".

На скільки і коли зростуть тарифи на електроенергію

Як зросте тариф на електроенергію Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, за попередніми підрахунками, середньостатистичному українцеві доведеться платити на 500 грн більше, ніж платить зараз.

Коли може статися підвищення? Обговорюються дві дати: з 1 травня чи з 1 червня. Наприкінці березня уряд продовжив дію ПЗГ на один місяць, до 30 квітня.

На сьогоднішній день в українському уряді справді розглядається питання щодо перегляду тарифів на електроенергію для споживачів. Цю інформацію в ефірі загальнонаціонального телемарафону підтвердив голова НКРЕКУ Костянтин Ущаповський.

"Розглядається кілька варіантів встановлення нових тарифів на електроенергію. Серед варіантів є: 2,40 грн та 2,80 грн за 1 кВт/год", — зазначив Костянтин Ущаповський.

За його словами, можливе підвищення тарифів для населення пов'язане із великою вартістю відновлення енергетичної інфраструктури.

"Після ворожого обстрілу енергетичних об'єктів для відновлення харчування споживачів використовувалися тимчасові схеми подачі електроенергії. Тому для забезпечення проходження нового опалювального сезону такі схеми неможливі", — заявив Ущапковський.

Водночас чиновник заявив, що питання перегляду тарифів на електроенергію для населення зараз відкрите.

Читайте також на порталі "Коментарі" – не можна ставити Росію та Україну на один рівень: у Держдепі США зробили заяву про переговори.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини