Головна Новини Суспільство події На сайті ВР з'явився оновлений список районів в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

На сайті ВР з'явився оновлений список районів в Україні

Згідно з постановою Кабміну, в Україні має залишитися 129 районів замість 490

16 червня 2020, 18:26 comments4838
Поділіться публікацією:

Оновлений повний перелік районів в Україні з'явився на сайті Верховної Ради. Відповідну постанову зареєстрував Кабінет міністрів.

На сайті ВР з'явився оновлений список районів в Україні

Згідно з документом, в АР Крим та в усіх областях країни планують створити 129 районів, 17 з яких будуть розташовані на окупованих територіях Криму і Донбасу. На цих територіях нові райони будуть остаточно сформовані після їх повернення під юрисдикцію України. У той же час всі 490 районів, які існують в країні на сьогоднішній день, уряд ліквідує.

Постанова свідчить, що нові кордони районів будуть встановлені по зовнішній межі територій сільських, селищних, міських територіальних громад, які будуть входити до їх складу. Крім того, більше не будуть проводитися вибори депутатів районних рад у ліквідованих відповідно з документом районах.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України під час позачергового засідання 12 червня в рамках реформи децентралізації ліквідував 490 існуючих районів і утворив 129 нових, а також визначив адміністративні центри і затвердив території 1470 територіальних громад. Бюджет за новим територіально-адміністративним влаштуванням почнуть формувати вже з наступного року. Експерти розповіли виданню "Коментарі" про позитив і ризики такого "перекроювання" України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини