Головна Новини Суспільство події На реставрацію костелу Святого Миколая потрібно 75 млн гривень
commentss НОВИНИ Всі новини

На реставрацію костелу Святого Миколая потрібно 75 млн гривень

Для збору коштів на реставрацію костелу Святого Миколая створили спеціальну платформу

7 вересня 2021, 05:10
Поділіться публікацією:

За попередньою оцінкою, для реставрації костелу Святого Миколая, який постраждав після пожежі, потрібно мінімум 75 млн гривень. Про це повідомив глава Міністерства культури і інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

На реставрацію костелу Святого Миколая потрібно 75 млн гривень

Реставрація - фото з відкритих джерел

Міністр пояснив, що основну суму на реставрацію сподіваються отримати від представників бізнесу, а залишок виділять з державного бюджету. Поки мова йде про 75 млн гривень, з яких зібрано менше шести. Загалом, реставрація буде проходити в три етапи. Спочатку планується ліквідувати термінові наслідки пожежі, після цього займатися відновленням унікального органу, а завершать реставраційними роботами фасаду. Щоб зрозуміти, з чого починати роботу, потрібно дочекатися оцінки ДСНС і експертів.

Для збору коштів на реставрацію костелу Святого Миколая створили спеціальну платформу.

"На жаль, почати ремонт всередині відразу завтра ми не можемо. При бажанні і навіть при наявності повної суми. В першу чергу ми повинні отримати висновки ДСНС і експертизу, що саме з пошкодженого і в якому порядку слід ремонтувати ... Є переконатися, що високі температури не спричинили прихованих тріщин або змін геометрії конструкцій. А також без оцінки і при неправильній послідовності робіт — можливе руйнування стін / стелі тощо. Це дуже кропітка робота, на якій потрібен час. Адже вона безпосередньо стосується безпеки перебування всередині ", — пояснив Ткаченко.

Міністр додав, що навіть за прискореною процедурою протиаварійні роботи можна почати не раніше середини жовтня.

Нагадаємо, українська влада відновить деякі історичні об'єкти в рамках програми "Велика реставрація". Міністерство культури і інформаційної політики вже відібрало 109 пам'яток культурної спадщини. До реставраційному списку входять замки, фортифікаційні, оборонні, палацово-паркові комплекси.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

андрей

7 вересня 2021, 05:49

Ну так пусть папуас римский роскошелится! Не обеднет! Сколько веков драл с прихожан!


Новини