Головна Новини Суспільство події На польсько-білоруському кордоні зростає напруга: ЗМІ дізналися причину
commentss НОВИНИ Всі новини

На польсько-білоруському кордоні зростає напруга: ЗМІ дізналися причину

На кордоні неспокійно через прибуття нових мігрантів

8 червня 2024, 14:58 comments1379
Поділіться публікацією:

На кордоні Білорусі та Польщі зростає напруга через збільшення кількості мігрантів, які намагаються потрапити на територію Європейського Союзу. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

На польсько-білоруському кордоні зростає напруга: ЗМІ дізналися причину

Кордон Польщі та Білорусі. Фото: із відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що в оточенні густих лісів десяток людей тулилися біля огорожі з гострими кінцями вздовж білоруського кордону, очікуючи на можливість перелізти через неї або відсунути планки, щоб попрямувати на захід до Польщі. З іншого боку, озброєні польські прикордонники та солдати ходили та їздили туди-сюди, пильно стежачи за групою, що складалася переважно з молодих людей з Близького Сходу, деякі з них були помічені порізами від гострого дроту.

У виданні нагадали, що Польща та ЄС звинуватили Білорусь та Росію у тому, що з 2021 року ці країни намагаються розповсюджувати хаос, виштовхуючи мігрантів через кордон у рамках того, що Варшава називає "гібридною війною". Водночас у Мінську та Москві заперечують такі звинувачення.

Як розповіли в польському уряді, кількість людей, які прибувають до країни, стає більшою. Внаслідок дій мігрантів 28 травня помер прикордонник, який отримав травми під час зіткнень із ними. Тому тепер уряд прем'єр-міністра Дональда Туска хоче створити спеціальну зону, щоб обмежити їхні дії.

"Цей кордон, на жаль, не є безпечним. Мета цієї зони — гарантувати, що ніхто не зазнає такого нападу, якого зазнають польські солдати", — зазначив заступник міністра оборони Павло Залевський в інтерв'ю агентству Reuters.

Журналісти зазначають, що згідно з нинішніми домовленостями, мігранти можуть просити тимчасовий захист у Польщі. Одним із тих, кому вдалося перелізти через паркан, був Ноаман Аль-Хем'ярі, 24-річний графічний дизайнер із Ємену.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Туск збентежений заявами Дуди про розміщення ядерної зброї у Польщі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини