Головна Новини Суспільство події На пляжах в Бердянську виросли гори водоростей
commentss НОВИНИ Всі новини

На пляжах в Бердянську виросли гори водоростей

Орендарі міського пляжу, до вирішення проблеми підійшли глобально

1 серпня 2021, 20:55
Поділіться публікацією:

У Бердянську після навали медуз і комарів насолоджуватися морем відпочиваючим заважає нова напасть — вітер прибив до узбережжя Бердянської затоки тонни зелених водоростей. Про це повідомляє місцеве видання PRO.berdiansk.biz.

На пляжах в Бердянську виросли гори водоростей

Бердянськ (фото з відкритих джерел)

Морська трава заполонила практично всі пляжі в Бердянській затоці.

"Щільний шар морської трави і на березі, і в воді прибитий плином і вітром з південного напрямку. Відпочиваючі кажуть, що метрів 10-15 від берега трави вже немає, але відстань до чистої води треба ще подолати", — пише видання.

На деяких пляжах орендарі розчищають водорості бульдозерами, але до ранку протягом знову прибиває величезну кількість морської трави, яка доставляє дискомфорт для відпочиваючих.

На пляжах в Бердянську виросли гори водоростей - фото 2

Орендарі міського пляжу, до вирішення проблеми підійшли глобально. Оскільки їх територія знаходиться в умовному кишені затоки, то туди плином прибиває величезну кількість морської трави, яка доставляє величезний дискомфорт для відпочиваючих.

З 5-ї ранку в суботу, територію берегової лінії 3-го пляжу розчищали від морської трави бульдозером. Як розповів орендар пляжу Олексій Алексєєнко, міська влада цю проблему або не бачить або думає, що вона сама якось зважитися.

Нагадаємо, минулого літа українці не перестають дивуватися навалі медуз на вітчизняних морських курортах. Так, відпочиваючі в Бердянську показали сотні медуз в море і поблизу нього. Відео опубліковано в Youtube. У ролику можна побачити, як люди на човні буквально розсікають морем з сотнями медуз, прибираючи їх зі шляху веслами. Крім того, вражаючі кадри автор відео зняв і на березі. Як бачимо, особливо цікаві викинуті з моря медузи дітям.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини