Головна Новини Суспільство події На півдні України трапилася природна аномалія
commentss НОВИНИ Всі новини

На півдні України трапилася природна аномалія

Аномалія шокувала власників рослин

29 грудня 2020, 12:09 comments1964
Поділіться публікацією:

На півдні України трапилася природна аномалія

ФОТО: З відкритих джерел

Напередодні новорічних свят в одному з міст України трапилася природна аномалія — цвітіння рослин.

За словами джерела, всього за кілька днів до Нового року в місті Миколаїв раптово зацвіли хризантеми, троянди, розмарин і календула. А в перший день, коли пішов сніг, розпустилася бузок. На початку грудня трапилася така ж аномалія, але тільки з яблунями.

Пік цвітіння хризантем припадає на листопад, а троянди й зовсім цвітуть в літній період. Що стосується розмарину, то його цвітіння відбувається в лютому, березні й квітні, а календули — з червня по листопад. Бузок, зазвичай, розпускається наприкінці травня.

Біологи пояснюють, що такі природні аномалії пов'язані з тим, що в грудні цього року температура не властива зимі. Тобто, коли на градуснику з'явилася позначка +10, рослини буквально поплутали пори року, прийнявши зиму за весну.

За останні кілька років взимку такі явища стали відбуватися все частіше. Нерідко можна почути, що в цей період раптово зацвіла вишня, бузок. Весняні квіти й деякі види літніх рослин також радували своєю появою в зимову пору. Однак як би казково це не виглядало, рослинам таке цвітіння користі не принесе. У зв'язку з тим, що починається активне зростання квітки або листя на дереві, в ньому починають циркулювати поживні речовини, а з настанням морозу рослина може загинути.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв своїм читачам про те, що в мережі були опубліковані неймовірно красиві фотографії, зроблені в Мілані, де напередодні випав сніг, а також про різдвяні салати, які роблять в різних країнах світу і про ціни на них в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини