Головна Новини Суспільство події На окупованому Донбасі проводять «реформування» сфери освіти
commentss НОВИНИ Всі новини

На окупованому Донбасі проводять «реформування» сфери освіти

В СБУ є факти інституційного присутності Росії на українських територіях

24 вересня 2021, 17:40
Поділіться публікацією:








На окупованій частині Донбасу з 2016 року освіту реформують під стандарти Росії. Про це повідомляють у пресслужбі Служби безпеки України (СБУ).

На окупованому Донбасі проводять «реформування» сфери освіти

В освіті на окупованих територіях проводять реформи, фото з відкритих джерел

Повідомляється, що працівникам Служби безпеки стали відомі факти реформ освіти і науки для жителів окупованій території. Це доводить інституційну присутність Росії на українських територіях. Там уже завершується перехід навчальних закладів на російські стандарти.

Також відомо, що в РФ визнають дипломи про вищу освіту, які видали установи "ДНР" відповідно до указу президента № 74 від 2017 року. Тепер дипломи "ДНР" хочуть вносити до державного реєстру РФ. З 2014 року понад 8000 осіб отримали дипломи державного зразка Росії.

Відомо, що в листі до місцевих органів міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров дозволив провести єдиний державний іспит на базі освітніх навчальних закладів "ДНР". Про це клопотав перший заступник голови Комітету з питань освіти і науки РФ Геннадій Онищенко. Повідомляється, що Онищенко їздив на територію Донбасу і вручав сертифіковані дипломи про вищу освіту.

Керівником "Міністерства освіти ДНР" став працівник органів держбезпеки РФ Михайло Кушаков. Чоловік має звання підполковника запасу.

Як повідомляв портал "Коментарі", кримська поліція спільно з СБУ затримала ексвійськового, який зрадив присягу і вступив у формування "самооборони Криму".

Також ми писали, що СБУ викрила підприємство, яке працює на так звану "ЛНР". Зловмисники заплатили окупаційній адміністрації майже 19 млн російських рублів. Слідчі СБУ встановили, що підприємство, яке займається продуктами харчування, було зареєстровано в Луганську. У 2015 році його перереєстрували в "ЛНР" і далі почали працювати на окупантів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини