Рубрики
МЕНЮ
Лиля Воробьева
Відпочиваючим на курортах Азовського моря не дають спокійно відпочити і насолодитися морем медузи. Їх так багато, що іноді люди не можуть зайти в море. Тому місцеві жителі придумали досить оригінальний спосіб боротьби з морськими мешканцями. Люди вирішили готувати з них страви. Про це пише pro.berdiansk.
Страви з медуз. Фото: pro.berdiansk.biz
Місцеві журналісти вирішили також провести невеликий соціальний експеримент. Вони зловили в морі медузу і віднесли її до місцевого ресторану з проханням приготувати з неї якусь страву.
Відомо, що не всіх медуз, які плавають біля узбережжя Азовського моря, можна їсти. Є кілька видів, які фахівці дозволяють вживати в їжу людям, зокрема ауреліо (ушастую медузу) і корнерот. Зазвичай страви з медуз дуже популярні в Китаї, Японії, В'єтнамі та Кореї. А ще — їх там використовують у промислових цілях.
Фахівці розповідають, що для того, щоб приготувати з медузи смачну страву, потрібно її м'ясо довго вимочувати в спеціальній рідині, поки воно не стане як пластилін. Тільки тоді його можна додавати в страви. До слова, медузи часто за своїм смаком схожі на м'ясо кальмара.
Досвідчені кухарі радять спочатку прибрати з медузи жала і отруту, які можуть зашкодити людям. У "прозорому м'ясі" є чимало корисних речовин.
На прохання журналістів шеф-кухар приготував з медузи салат по-китайськи. Але перед цим він уважно промив, обробив і вимочив медузу в окропі. Далі поклав її на лід і почав готувати страву.
Для салату потрібні: огірок, селера, зелена цибуля, авокадо, деревний гриб муер і нарізане тонкою смужкою м'ясо медузи.
Інгредієнти для салатної заправки: соєвий соус, кисло-солодкий соус чилі, соус чилі з часником, кунжутне масло і рисовий оцет.
Вкінці страву можна прикрасити зеленню і листям кінзи.
Нагадаємо, видання "Коментарі" повідомляло про те, що узбережжя Кирилівки заполонили медузи.
Новини