Головна Новини Суспільство події На ІТ ринку в Україні вперше за три роки впала кількість нових підприємців
commentss НОВИНИ Всі новини

На ІТ ринку в Україні вперше за три роки впала кількість нових підприємців

У літку 2024 року кількість нових ІТ ФОПів в Україні впала на 21%

сьогодні, 17:28
Поділіться публікацією:

Цього літа український ринок ІТ зазнав серйозного спаду. Кількість нових фізичних осіб-підприємців (ФОП), які займаються інформаційними технологіями, скоротилася на 21% порівняно з минулим роком, і тепер їх тільки 9,1 тисячі. Це навіть на 48% менше, ніж у 2021 році. Загальна кількість нових ФОПів усіх сфер по Україні також знизилася на майже 20%, до 73,6 тисячі.

На ІТ ринку в Україні вперше за три роки впала кількість нових підприємців

Реєстрації нових ФОП впали на 21%

Серед закритих ФОПів у сфері ІТ було 8,8 тисячі, що у 2,6 раза більше порівняно з трьома роками тому. Загалом же кількість припинених ФОПів цього року на 9,38% менше, ніж у 2023.

На ІТ ринку в Україні вперше за три роки впала кількість нових підприємців - фото 2

На місцевому рівні, найбільше зменшення нових реєстрацій спостерігалося в Донецькій, Івано-Франківській, Черкаській, Миколаївській областях та Києві. Проте, зросла кількість жінок, які реєструються як ФОПи: цього літа 62,5% всіх нових ІТ ФОПів відкрили жінки. Це більше, ніж у попередні роки.

На відміну від цього, більшість ФОПів, що закрилися цього року, були чоловіками — 52,28%. Це відсоток також зріс порівняно з минулими роками.

Читайте також на порталі “Коментарі” — За перші 6 місяців 2024 року в Україні закрилось майже 92 тис. ФОПів. Це на 54% вищі показники закриття приватними підприємцями, ніж за аналогічний період у 2023 році. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дослідження YouControl.Market.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що фізична особа-підприємець, яка хоче забронювати свого працівника, повинна мати дохід не менше ніж 61,2 тисячі гривень на місяць та сплачувати військовий збір у розмірі 20,4 тисячі гривень за кожного заброньованого працівника. Зокрема, такі вимоги містяться в зареєстрованих у Верховній Раді законопроектах щодо економічного бронювання працівників українських підприємств.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини