Головна Новини Суспільство події На Херсонщині фермери розпродають кавуни по 50 копійок: чому (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

На Херсонщині фермери розпродають кавуни по 50 копійок: чому (ВІДЕО)

Фермери кажуть, що ніхто не купує їх товар

19 серпня 2021, 22:10
Поділіться публікацією:

 На Херсонщині фермери розпродають кавуни по 50 копійок: чому (ВІДЕО)

Фермери продають свій товар за копійки (фото з відкритих джерел)

В глибинці Херсонщини селяни-одноосібники дуже дешево реалізують смугасті плоди від 50 до 80 копійок за кг. Їм образливо, що товар – свіжий, смачний та якісний, але покупців небагато.

 Відео про кавуновий ринок в селі Михайлівка, що на Херсонщині підприємливий фермер виклав в TikTok.

Біля  прилавків повно причепів зі смугастими плодами. І ціна всіх влаштовує. Але покупців практично немає, очевидно не знають, де можна купити дешевий і якісний товар.

"Покупця, як не було, так і немає. Нікому він тут не потрібен. Приїжджайте, купуйте, будемо раді всім!", – запрошують херсонські фермери.

Селяни нарікають, що на таку кількість плодів, всього приблизно три покупці. Аби кавуни не зіпсувались,  вони кожного дня зменшують їх ціну.

Для порівняння, у селі Великі Копані на найбільшому гуртовому ринку, смугасті плоди реалізують від 3-5 грн за кг. А в  обласному центрі  вартість  кавунів сягає аж 6 грн за кг  в підприємливих реалізаторів.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, що коли в Україні впадуть ціни на кавун.  Цього року кавуни в Україні почали продавати пізніше, ніж зазвичай. Причиною тому стали погодні умови, які, до того ж зіпсували велику кількість урожаю цього літа. Тому й ціна на ягоду поки також завищена.

 Консультант Українського проєкту бізнес-розвитку плодоовочівництва Валерій Федоренко зазначає, що спад цін на кавун може відбутися вже найближчими днями. Також він зазначив, що в цьому році кавуни почали продавати всередині липня, що на два тижні пізніше, ніж стартує сезон продажу цієї ягоди. Що стосується цін, то вже через пару днів після початку продажів на українських ринках вартість кавуна з полів становила 8 гривень за кілограм. До слова, диня в той же період продавалася по десять гривень за кіло. А вже через два дні ціни впали. Кілограм кавуна обходився покупцям вже у 6,50.  




 

@tot_kto_sret_v_lesy

#украина #херсон #михайловка #арбуз #нетцены #sos

♬ оригинальный звук — Tot_Kto_Sret_V_Lesy



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Иван Сирко

20 серпня 2021, 01:38

мда, довели украинского производителя до ручки. За то в маркетах цены зашкаливают.


Новини