Головна Новини Суспільство події На другому місці після війни: українці назвали найбільшу проблему
commentss НОВИНИ Всі новини

На другому місці після війни: українці назвали найбільшу проблему

За даними КМІС, найбільшою проблемою, окрім війни, українці вважають корупцію

1 листопада 2023, 14:35
Поділіться публікацією:

Цілком прогнозовано, що найбільшою проблемою України та українців є війна, за нею йдуть корупція та низькі зарплати та пенсії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в результатах соціологічного опитування Київського міжнародного інституту соціології.

На другому місці після війни: українці назвали найбільшу проблему

Опитування українців. Фото: із відкритих джерел

Соціологи зазначають, що війна, як і раніше, найбільша проблема, яка заважає українцям спокійно жити у своїй країні.

"Однак, якщо питати, які проблеми, окрім війни, найбільше непокоять українців, то серед зазначеного переліку 63% говорять про корупцію. Друга топ-проблема – низькі зарплати та пенсії. Інші важливі проблеми: високі комунальні тарифи, демографічні ризики та безробіття", – зазначили у КМІС.

При цьому соціологи звертають увагу, що практично у всіх областях України однаковою вважають корупцію, найнижчі доходи найголовнішими проблемами.

54% респондентів упевнені, що боротися з корупцією насамперед мають нові антикорупційні органи, створені після 2014 року. Водночас чимало людей, з якими поспілкувалися соціологи, вважають, що за ефективну боротьбу з проявами корупції має відповідати глава держави та її Офіс.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи довіряє українці влада: КМІС озвучив результати опитування.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у жовтні цього року, якби не сталося широкомасштабного російського вторгнення, українці обирали б новий парламент. А на березень-2024 намічені чергові президентські вибори, які навряд чи будуть можливими, якщо війна не припиниться. Незважаючи на те, що керівництво України періодично розмірковує про вибори під час війни, переважна кількість громадян виступають різко проти. Так, згідно з нещодавнім опитуванням Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), 81% респондентів вважають, що вибори мають проводитися тільки після війни. Про що свідчать ці дані? Чому, незважаючи на війну, розмови про вибори постійно стають частиною нашого інформпростору? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини