Головна Новини Суспільство події На дороги України виїжджають "фантоми": зможуть таємно фіксувати порушення швидкості в русі
commentss НОВИНИ Всі новини

На дороги України виїжджають "фантоми": зможуть таємно фіксувати порушення швидкості в русі

"Фантоми" - це - автомобілі Національної поліції без розпізнавальних знаків

7 вересня 2021, 09:10
Поділіться публікацією:

Водії на дорогах України часто в рази перевищують допустиму швидкість, провокуючи ДТП. Тому на українські дороги виїдуть "фантоми", які зможуть фіксувати порушення швидкості транспортних засобів у русі в двох напрямках. Планується до кінця 2021 року вивести на українські дороги чотири таких автомобіля. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, інформує "Укрінформ".

На дороги України виїжджають "фантоми": зможуть таємно фіксувати порушення швидкості в русі

Автофіксація порушень ПДР, фото з відкритих джерел

"Ще одним нововведенням, яке запрацює вже в цьому році, є автомобілі-" фантоми ". Це — автомобілі Національної поліції без розпізнавальних знаків", — зазначив Монастирський.

"Фантоми" — це, на перший погляд, звичайні автомобілі Skoda Kodiaq без розпізнавальних знаків поліції. Але всередині у них обладнання, яке фіксує швидкість автомобіля, що їде в будь-якому напрямку автомобіля. Зупиняти порушників будуть тільки в разі, коли перевищення швидкості значне і загрожує безпеці учасників дорожнього руху.

"Зараз 4 автомобілі закупили, нині вони обладнуються і до кінця року вийдуть вже на дороги країни", — зазначив глава МВС.

Перші такі машини закупили в грудні 2020 року. На дороги вони повинні були вийти з 1 липня, але терміни зрушилися до кінця року, так як автомобілі доукомплектовують. Один автомобіль вийшов приблизно вартістю в 1 млн грн. У наступному році планують докупити ще 23. За два роки на українських дорогах таких "фантомів" може з'явитися 100.

Раніше портал "Коментарі" інформував, що експерти назвали максимально стійкі до корозії і іржі автомобілі. До трьох надійним автомобілів віднесли наступні моделі: Volvo S80, Mercedes-Benz S-Class і Audi A6.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини