Головна Новини Суспільство події На блогера, яка викриває корупцію в Мінінфраструктури і «Укрзалізниці», почалося цькування в інтернеті
commentss НОВИНИ Всі новини

На блогера, яка викриває корупцію в Мінінфраструктури і «Укрзалізниці», почалося цькування в інтернеті

Олена Прагіна відома своїми викривальними статтями про корупцію заступника міністра інфраструктури України Дмитра Абрамовича і деяких членів Нацради «Укрзалізниці»

5 грудня 2020, 17:57
Поділіться публікацією:

На блогера, картає корупційну діяльність в "Укрзалізниці", почалося цькування в інтернеті.

На блогера, яка викриває корупцію в Мінінфраструктури і «Укрзалізниці», почалося цькування в інтернеті

Скандал вибухнув навколо Олени Прагіной, яка відома своїми викривальними статтями про корупцію заступника міністра інфраструктури України Дмитра Абрамовича та деяких членів Нацради "Укрзалізниці".

У мережі з'явився скріншот, де Прагіна нібито використовує у якості свого аватара фотографію британки Кетрін Майер. Скріншот насправді або є "фотошопом", або зроблений зі спеціально створеної копії сайту, але суть в тому, що власниця фотографії, яка, явно, не випадково виявилася відомою британською активісткою і політичним діячем, його побачила і написала гнівний пост про неправомірне використання її фотографії.

На блогера, яка викриває корупцію в Мінінфраструктури і «Укрзалізниці», почалося цькування в інтернеті - фото 2

Виникає питання, хто автор фейк? Олена Прагіна пише викривальні статті про формальні тендери на закупівлю палива та електроенергії "Укрзалізницею" і про корупційні схеми, які прокручують люди Дмитра Абрамовича в УЗ. Також вона висвітлює діяльність нового керівника УЗ Володимира Жмака, який, на її думку, позитивно впливає на розвиток компанії.

Ее відомо, хто саме на рівні міністерства інфраструктури використовував інформацію про Кетрін Майер, а також продемонстрував їй фейковий скріншот. Можливо, у когось з членів наглядової ради УЗ є зв'язку в Великобританії, а може у самого Абрамовича. Схема створення скандалу опинилася елементарна, але подумавши, що навіть якщо блогер захоче поставити на аватар не своє фото, хіба йому спаде на думку використовувати для цього фотографії відомих письменників, політиків або активістів?

Слід зауважити, що робота виконана істотна, але розсудливі люди завжди перевіряють інформацію з інтернету. Якщо порівняти фейковий скріншот і то, як профіль блогерка виглядає в оригіналі, різниця буде колосальна.

Для порівняння два скріншоти мобільної версії сайту:

На блогера, яка викриває корупцію в Мінінфраструктури і «Укрзалізниці», почалося цькування в інтернеті - фото 3
На блогера, яка викриває корупцію в Мінінфраструктури і «Укрзалізниці», почалося цькування в інтернеті - фото 4

Досить просто зрозуміти, де оригінал, а де ні.

Цю фейкову новину відразу підхопили деякі сайти з сумнівною репутацією. Опубліковані у них матеріали — це, як правило, замовні "чорнушні" матеріали, а з перевіркою правдивості інформації там не особливо переймаються.

На думку самого блогера, до поширення цієї інформації можуть бути причетні ті ж люди, які порадили міністрові інфраструктури використовувати фальшиву довідку про негативні аналізи на коронавірус в його нещодавню поїздку в Казахстан.

"Зовсім недавно в Казахстані зганьбився міністр інфраструктури Криклій, з подібним цьому фейковий довідкою. А в цьому випадку я думаю, що зганьбився вже його заступник Міністра інфраструктури України, Дмитро Абрамович, якому по всій видимості не сподобалися мої публікації про спроби його людей залізти в тендерні закупівлі УЗ зі своїми схемами і відкатами "- пише блогер .

"І "вражає" якість і пунктуальність наших видань в таких новинах, які з 1 ретвіти і 18 відміток "подобається"  побачили "сенсацію" і відразу підхопили цей скандал. Ну смішно ж, накрутили б уже ретвітів і лайкою, коментарів ..." — продовжує радити блогер своїм недоброзичливцям.

На блогера, яка викриває корупцію в Мінінфраструктури і «Укрзалізниці», почалося цькування в інтернеті - фото 5

Інформацію продовжують поширювати сумнівні сайти, агрегатори і їм подібні ресурси, що свідчить про явно замовний характер матеріалу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини