Головна Новини Суспільство події На 640% більше, в порівнянні з попереднім роком: аналіз військових витрат в Україні у 2022
commentss НОВИНИ Всі новини

На 640% більше, в порівнянні з попереднім роком: аналіз військових витрат в Україні у 2022

«Зайняла лідируючу позицію»: витрати на армію в Україні у 2022 році склали 44 мільярди доларів, що на 640% більше, аніж у 2021

25 квітня 2023, 12:05
Поділіться публікацією:

Результатами  вивчення військових витрат різних країн та нових рекордів у цьому руслі, поділилися у Стокгольмському інституті дослідження проблем миру (SIPRI), пишуть "Коментарі".

На 640% більше, в порівнянні з попереднім роком: аналіз військових витрат в Україні у 2022

Україна зайняла перше у світі місце за військовими витратами

За їх свідченнями, військові витрати в Україні за рік зросли з 3,2% ВВП до 34% ВВП.

Водночас, витрати на армію у РФ склали 86,4 мільярда доларів, що становить 4,1% російського ВВП — зростання з 3,7% ВВП в порівнянні з попереднім роком. Ба більше, вторгнення Росії на територію України коштувало країні-агресорці набагато дорожче, аніж там запланували.

Як стверджує Лусі Беро-Судро, директор програми SIPRI з дослідження військових витрат: "витрати на російську армію у 2022 перевищили бюджетний план РФ на 34%".

Проте, найбільше витрачають на армію Сполучені Штати Америки. Там, на такі потреби минулого року  витратили  877 мільярдів доларів. Таким чином, зростання витрат, у порівнянні з 2021 – склало 0.7%.  Дані показники є свідченням допомоги Україні, переконаний дослідник SIPRI д-р Нан Тіан.

"Збільшення військових витрат США у 2022 році значною мірою пояснюється безпрецедентним рівнем фінансової військової допомоги, яку вони надали Україні", - зауважив дослідник.

"У 2022 році фінансова військова допомога США Україні склала 19,9 мільярда доларів", — додають у SIPRI.

За грошовими ж показниками, українська держава на 11- му місці у світі з $44 млрд. Або це 2% від усіх світових витрат на оборону.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, у Білому домі прогнозують весняний наступ росіян на деяких бойових позиціях України. У США готуються до наступу російських військ на окремих ділянках в Україні, де ведуться активні бойові дії. Це може трапитися одразу, за сприятливих погодних умов.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини