Головна Новини Суспільство події МОЗ почне відсторонювати від роботи не вакцинованих медиків: як реагують лікарі
commentss НОВИНИ Всі новини

МОЗ почне відсторонювати від роботи не вакцинованих медиків: як реагують лікарі

До списку професій, які підлягають обов’язковим профілактичним щепленням, додали лікарів

21 грудня 2021, 08:21
Поділіться публікацією:

МОЗ почне відсторонювати від роботи не вакцинованих медиків: як реагують лікарі

Лікарі. Фото з відкритих джерел

Уже з 20 січня в Україні роботодавці зможуть відстороняти від роботи нещеплених від коронавірусу лікарів без збереження заробітної плати. До списку професій, виробництв та організацій, які підлягають обов’язковим профілактичним щепленням, додали працівників медичних закладів. Про це йдеться у Наказі Міністерства охорони здоров’я №2664. Документ набуває чинності 30 грудня 2021 року.

Лікарі уже висловлюють обурення такій позиції влади. Так, у мережі Facebook лікар-анестезіолог з Рівного Павло Сільковський написав, що готовий би був теоретично проходити ПЛР-тестування щоразу перед чергуванням, але такої опції законодавство не передбачає, вимагають саме вакцинації.

"Враховуючи те, що з нового року моя лікарська зарплата має складати більше 20 тис грн, я міг би собі дозволити робити тести кожного разу, коли йтиму на чергування в лікарню. І таким чином довести свою безпечність. Але навіть такої опції в наказі немає. Лише вакцинація, ефективність якої в умовах нових штамів є сумнівною," — написав лікар.

Нагадаємо, раніше очільник МОЗу Віктор Ляшко заявляв, що в Україні проти коронавірусу вакциновано понад 80% медичних працівників, а в ковідних закладах та у ланці екстреної медичної допомоги ця цифра досягає майже 100%. А найменше вакцинуються працівники серед первинної ланки — педіатри, терапевти.

Також додамо, що до переліку працівників, які мають пройти вакцинацію, згідно вищеназваного документу, додали усіх, хто працює у сфері органів місцевого самоврядування та комунальних установ, підприємств та організацій.

Читайте також: У Лондоні оголосили надзвичайний стан через Omicron



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини