Головна Новини Суспільство події МОЗ назвав правила безпеки під час виборів
commentss НОВИНИ Всі новини

МОЗ назвав правила безпеки під час виборів

Степанов наголосив, що важливо провести безпечні вибори

21 жовтня 2020, 13:08
Поділіться публікацією:

В прийдешню неділю, 25 жовтня, в Україні пройдуть вибори. Міністерство охорони здоров'я України акцентує увагу на тому, щоб процес голосування відбувався безпечно. Про це заявив глава МОЗ Максим Степанов під час брифінгу сьогодні.

МОЗ назвав правила безпеки під час виборів

Так, МОЗ рекомендує перед початком роботи голові виборчої комісії визначити відповідальну особу, яка буде проводити опитування виборців щодо наявності симптомів респіраторних захворювань. Це стосується як тих, хто прийде голосувати, так і членів виборчих дільниць. У разі наявності симптомів чи підвищеної температури Степанов рекомендує звертатися до лікаря.

"Під час проведення підготовки до виборів також обмежуються масові заходи в закритих приміщеннях. Мається на увазі відвідування закладів освіти, на території яких розташовані виборчі комісії", — зауважив очільник МОЗ.

Зазначається, що на вході до виборчої комісії обов'язково мають бути обладнані місця зі спиртовмісними дезінфекційними засобами для рук та інформаційні матеріали щодо протиепідемічних заходів. Крім того, біля входу та у приміщеннях для голосування мають нанести розмітку задля дотримання фізичної дистанції у 1-1,5 метра. Якщо є така можливість, то МОЗ пропонує зробити окремий вхід та вихід до приміщення для голосування.

Степанов повідомив, що кількість людей, які перебувають на дільниці, має складати не більше трьох людей, де видаються виборчі бюлетені. Всі місця та поверхні у приміщенні слід продезінфікувати.

Як повідомлялося, МОЗ назвав чотири рівні небезпеки через COVID-19. Відомо, на якому зараз Україна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини