Головна Новини Суспільство події МОЗ готує новий "світлофор" для карантинних зон
commentss НОВИНИ Всі новини

МОЗ готує новий "світлофор" для карантинних зон

Новий розподіл території країни за кольоровими зонами може бути введений вже з середини лютого

9 лютого 2021, 18:01
Поділіться публікацією:

МОЗ пропонуватиме уряду введення нового "світлофора" карантинних зон, які будуть вказувати на епідеміологічну ситуацію в різних регіонах країни. Про це заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає видання "Укрінформ".

МОЗ готує новий "світлофор" для карантинних зон

Віктор Ляшко - фото з відкритих джерел

За його словами, новий розподіл території країни за кольоровими зонами може бути введений вже з середини лютого:

"Зараз ми запропонуємо уряду новий світлофор зон епідеміологічної небезпеки, які будуть існувати в Україні вже в середині лютого, може, в кінці лютого. Вони будуть поділені знову ж на кілька зон, три або чотири. І вони будуть показувати чіткі маячки, де ситуація дестабілізується і де потрібно вживати відразу додаткових заходів ", — сказав Ляшко.

Головний санлікар наголосив, що основною річчю в новому адаптивному карантині буде здатність медичної системи надавати допомогу всім нужденним.

Нагадаємо, що фахівці з Національної академії наук України спрогнозували поширення коронавірусного захворювання в лютому. Показники захворюваності в країні за останні 14 днів демонструють динаміку зниження. Згідно з інформацією видання, середня кількість нових випадків захворювання буде дорівнювати приблизно 3,5 тисячі випадків протягом семи днів — 9 — 15 лютого і 3272 випадки протягом наступного тижня 16 — 22 лютого.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" повідомляло, що Україна отримала підтвердження від Єврокомісії про отримання 12 мільйонів доз вакцини проти коронавірусу, зокрема NVX-CoV2373 виробництва американського фармацевтичного концерну Novavaх.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини