Головна Новини Суспільство події Моя життя під питанням: Саакашвілі у в'язниці відвідала українська омбудсмен
commentss НОВИНИ Всі новини

Моя життя під питанням: Саакашвілі у в'язниці відвідала українська омбудсмен

Український лікар повинен оглянути ув'язненого

27 жовтня 2021, 15:05
Поділіться публікацією:

Омбудсмен Людмила Денісова приїхала з візитом до колонії №12 міста Руставі в Грузії, де перебуває Міхеіл Саакашвілі. Про це повідомляють в Тelegram-каналі Офісу омбудсмена.

Моя життя під питанням: Саакашвілі у в'язниці відвідала українська омбудсмен

Саакашвілі голодує майже місяць, фото з відкритих джерел

Омбудсмен розповіла, що в Саакашвілі український лікар взяв зразки крові на аналіз. Також наш медик обстежить ув'язненого. Результати аналізів будуть готові до 28 жовтня. У дворі колонії чергує реанімаційна бригада, щоби перелити кров йому, якщо стане гірше. Нагадаємо, що Міхеіль голодує 27 день, його стан здоров'я погіршився.

Також відомо, що ув'язнений відмовся від переміщення в лікарню, що знаходиться в колонії №18. Причина — він вважає, що там йому перебувати небезпечно. За словами омбудсмена, дійсно в цій лікарні немає інфраструктури, щоб надавати медичну допомогу в такому кризовому стані, в якому може потрапити туди Саакашвілі. Кризовий стан може виникнути будь-якої хвилини.

Ув'язнений політик сказав, що його життя наразі під питанням, він вважає себе в'язнем Путіна. Саакашвілі не хоче, аби сталося через нього кровопролиття в Грузії й буде робити все, щоб цього не було.

Наразі Міхеіл перебуває в колонії відповідно до рішення суду в двох кримінальних справах. Однак ще дві справи розглядаються, тривають судові засідання, але суд не надав йому можливість перебувати в залі суду.

За словами адвоката засудженого, клопотання щодо публічного розгляду справ проти нього суд не задовільнив. А це порушення статті Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, вважає омбудсмен.

Також вона додала, що буде писати звернення стосовно того, щоб в разі критичного стану ув'язненого госпіталізували до приватного медичного центру, з яким пенітенціарна служба Грузії має договір.

Від примусового годування Саакашвілі також відмовляється — він категорично проти цього. Хоча за протоколом в Мін'юсту Грузії передбачено можливість примусового годування в'язнів. Лікар приймає рішення з огляду на стан ув'язненого. Потім лікар збирає кілька колег та виноситься колегіальне рішення медичними працівниками про примусове годування ув'язненого. З іншого боку, відповідно до європейського законодавства примусове годування — це порушення Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Як повідомляв портал "Коментарі", колишній президент Грузії, глава виконкому української Нацради реформ Міхеїл Саакашвілі заявив, що поки він знаходиться у в'язниці, він не збирається припиняти голодування і навіть готовий пожертвувати своїм життям, в ім'я справедливості померти. Політик також звернувся до грузинських опозиціонерів із закликом забути образи і об'єднатися навколо однієї спільної мети.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини