Моя мати українка: стало відомо, про розмову Шойгу та Уоллеса за два тижні до вторгнення

Шойгу, у відповідь на попередження Уоллеса щодо санкцій, заявив, що "росіяни можуть страждати, як ніхто інший"

11 лютого, майже за два тижні до повномасштабної війни РФ проти України, міністр оборони Великобританії Бен Уоллес провів переговори з головою Міноборони Росії Сергієм Шойгом щодо можливих побічних наслідків такого сценарію. Як передає видання "Коментарі", про це повідомляє "The Washington Post" і ділиться деталями раніше не опублікованої розмови.

Видання зазначає, що мета візиту Бена Уоллеса ще раз запитати Шойгу, чи є ще можливість провести переговори щодо вимоги Кремля про нерозширення НАТО. Міністр оборони Росії ніяк не відреагував на питання, що уточнює.

Тоді британський глава Міноборони попередив свого колегу, що Росія зіткнеться з величезним опором, якщо наважиться вторгнутися в Україну, на що Сергій Шойгу відповів, що "РФ і Україна – це одна країна", а "його мати - українка". Втім, запевнив, що Кремль не зацікавлений у розв'язанні війни.

Також Шойгу відкинув усі попередження, що Захід зважиться на безпрецедентні санкції щодо РФ. Міністр оборони Росії заявив, що російський народ готовий до будь-яких санкцій, тому що через витривалість росіянам немає травних. При цьому Сергій Шойгу додав, що Москва вже не може далі миритися із прозахідним вектором України.

Читайте також на порталі "Коментарі" - заморожування війни неможливе, але є ще варіант: міністр оборони України Олексій Рєзніков розповів про можливість перемир'я.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло – у ЗСУ показали, що залишилося від бази окупантів у Новій Каховці Херсонської області (ФОТО).