Головна Новини Суспільство події Моді висловився про війну в Україні: які заклики отримав від Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Моді висловився про війну в Україні: які заклики отримав від Зеленського

Моді сказав, що молиться за мир в Україні

23 серпня 2024, 15:34
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді здійснив офіційний візит до Києва, під час якого висловив побажання миру та процвітання для України.

Моді висловився про війну в Україні: які заклики отримав від Зеленського

Моді і Зеленськиій

Президент України Володимир Зеленський особисто привітав індійського лідера в Маріїнському палаці. Після протокольної частини, що включала обмін привітаннями, Нарендра Моді залишив запис у книзі почесних гостей урочистої зали палацу. У своєму записі він запевнив у непохитній відданості Індії зміцненню зв'язків з Україною та висловив побажання миру, прогресу та процвітання українському народу.

"Від імені народу Індії, чисельність якої складає 1,4 мільярди людей, я молюся за мир, прогрес та процвітання дружнього народу України", — йдеться у записі Моді.

Президент Зеленський у свою чергу висловив сподівання, що Індія приєднається до спільного комюніке, прийнятого під час інавгураційного Саміту миру, який нещодавно відбувся у Швейцарії. Він зазначив, що під час візиту Нарендри Моді до України планується обговорення подальших кроків у співпраці в рамках цього саміту.

Як підкреслив Зеленський, питання завершення війни та досягнення справедливого миру для України є пріоритетом.

"Ми дуже чекаємо, що Індія зможе долучитися до спільного комюніке інавгураційного саміту, і про це я говоритиму з прем'єр-міністром", — сказав Зеленський на зустрічі з Моді.

Зеленський також висловив вдячність Індії за її постійну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, а також за надання гуманітарної допомоги. За його словами, за останні два з половиною роки Індія надала Україні 16 гуманітарних пакетів.

Окрім того, стало відомо, що в рамках візиту прем'єр-міністра Індії до України було узгоджено кілька важливих угод, що стосуються співпраці в різних сферах. Серед них – медична, аграрна, гуманітарна та культурна галузі. Зеленський також повідомив, що підготовлено спільну заяву про побудову стратегічного партнерства між Україною та Індією, розвиток торгівлі та військово-технічної співпраці.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, коли Моді може стати на бік України в питанні війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини