Головна Новини Суспільство події Мобілізація в Україні: у Зеленського відповіли, чи готують рішення щодо зниження граничного віку
commentss НОВИНИ Всі новини

Мобілізація в Україні: у Зеленського відповіли, чи готують рішення щодо зниження граничного віку

Михайло Подоляк прокоментував ситуацію з мобілізацією в Україні

27 червня 2024, 10:32 comments1102
Поділіться публікацією:

На сьогоднішній день в Україні не розглядають плани та пропозиції щодо зниження мобілізаційного віку до 21 року, а також плани знизити планку з 60 до 50 років. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю Новини.LIVE зробив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

Мобілізація в Україні: у Зеленського відповіли, чи готують рішення щодо зниження граничного віку

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

Радник голови ОП заявив, що у профільному комітеті обговорюється економічне бронювання. Адже мобілізація – це не лише про тих, кого мобілізують, а й про тих, хто може профінансувати роботу мобілізованих. Адже це соціальні виплати, зарплати, амуніція – на одного військовослужбовця треба мати п'ятьох осіб, які сплачують податки. І тоді сенс має економічне бронювання. Хоча це складне питання, уточнив Подоляк, бо стосується справедливості як такої.

Михайло Подоляк додав, що мобілізаційні процедури продовжуються. Але на сьогодні "у нас трохи інше психоемоційне сприйняття і війни як такої, і процесу мобілізації".

"В принципі, ми будемо розуміти цифру людей, які підпадають під мобілізацію, – все чітко буде структуровано в єдиній базі даних. Буде зрозуміло, хто і на які посади може претендувати. Адже мова не лише про штурмові позиції. Є ще тилове забезпечення і загалом забезпечення роботи ЗСУ. Тобто маємо розділяти ці дві складові – психоемоційне сприйняття мобілізації і організація процесу. Щодо сприйняття, то так, є певні комунікаційні проблеми, але організаційно процес мобілізації на сьогодні достатньо ефективний", – продовжив Подоляк. 

На уточнююче питання про те, чи воюватимуть не всі чоловіки, він відповів, що "на сьогодні всі вже воюють".

"Давайте будемо правильно розставляти акценти. Я розумію складнощі, бо дехто вже 2 роки перебуває на лінії фронту, хтось волонтерить, працює в економіці – і все це робота на війну як на таку. Бо Росія атакує всю країну, а не певний маленький фрагмент по лінії фронту. Це означає, що майже всі люди в Україні відчувають війну в повному обсязі. Хтось більше, хтось менше, але всі однозначно війну в Україні відчувають. Тому воюють всі", – резюмував радник керівника ОП. 

Читайте також на порталі "Коментарі" – чи справді в Раді вже озвучуються ідеї щодо зниження мобілізаційного віку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини