Головна Новини Суспільство події Мобілізація для відбудови країни: як українці ставляться до цього
commentss НОВИНИ Всі новини

Мобілізація для відбудови країни: як українці ставляться до цього

Відбудова підприємств та житлового фонду після війни: скільки людей готові

28 квітня 2022, 16:06
Поділіться публікацією:

Під час опитування в українців поцікавилися, як вони ставляться до ініціативи про призов чоловіків певних професій для відбудови держави після війни. Відповідно до результатів дослідження Соціологічної групи "Рейтинг", 70% респондентів ставляться позитивно до такої мобілізації.

Мобілізація для відбудови країни: як українці ставляться до цього

Фото ілюстративне / Pixabay

Нейтральність зберігають 21%, негативно сприймають 6%. За віковими категоріями найбільше негативних відгуків серед людей, що старші 50 років — 7%, серед осіб середнього віку — 6%, серед молоді — 5%. В той же час схвалюють працю на благо країни 74% старше 50 років, 68% середнього віку  та 63% молоді.

Мобілізація для відбудови країни: як українці ставляться до цього - фото 2

В регіональному розрізі процентне співвідношення тих, хто позитивно ставиться до ініціативи не суттєво відрізняється. Схвалюють ініціативу на заході — 75%, у центрі — 69%, на сході — 67%, на півдні — 66% опитаних.

Станом на кінець квітня, безробітні 39% опитаних, нову роботу знайшли 3%, віддалено або частково працюють 24%.Готові змінити професію 58%, переїхати на роботу в інший регіон — 49%. Порівняно з березнем кількість безробітних скоротилася, за даними дослідження з 53% до 39%. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 3,1%. Терміни проведення: 26 квітня 2022 р. Вибіркова сукупність: 1000 респондентів.
Мобілізація для відбудови країни: як українці ставляться до цього - фото 3
Як повідомляв портал "Коментарі", українські архітектори показали свої проекти житла для переселенців. Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов зустрівся з федеральною міністеркою з питань економічного співробітництва та розвитку С. Шульце й розповів, яку допомогу надасть уряд Німеччини.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини