Головна Новини Суспільство події Міжнародні траси в Україні будуть піддані обов'язковому аудиту
commentss НОВИНИ Всі новини

Міжнародні траси в Україні будуть піддані обов'язковому аудиту

Аудит безпеки для доріг міжнародного значення почне діяти у 2021 році

1 грудня 2020, 16:15
Поділіться публікацією:

З 2021 Україна почне діяти обов'язковий аудит безпеки для доріг міжнародного значення. Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій під час брифінгу 1 грудня. Він підкреслив, що це дасть можливість знизити кількість ДТП в Україні.

Міжнародні траси в Україні будуть піддані обов'язковому аудиту

В Україні пройде аудит міжнародних трас

Міністр розповів, що крім аудиту, для підвищення безпеки на дорогах України, Мінінфраструктури запланувало на наступний рік ряд заходів. Наприклад, буде облаштовано 1000 демпферних систем, 900 освітлених пішохідних переходів і світлофорів на вимогу, пішохідні переходи на різних рівнях і місця відпочинку для водіїв. Крім цього, у 2021 році будуть встановлені 125 комплексів автофіксації порушень ПДР і 100 комплексів габаритно-вагового контролю WiM.

У 2021 році на дорогах нашої країни почнуть їздити 10 спеціальних автомобілів для перевірки стану дорожньої мережі та 150 "фантомів" — спеціальних автомобілів, які будуть переміщатися по дорогах і контролювати дотримання швидкісного режиму. Як сказав глава Укрінфрапроекту Кирило Хомяков, перші чотири автомобілі-"фантоми" почнуть діяти вже цього року.

Як повідомляло раніше видання "Коментарі", в Україні деякі дороги можуть стати платними. Якщо проект буде реалізований, то водіям доведеться заплатити за шість трас. Про це повідомляє Центр транспортних стратегій з посиланням на свої джерела.

Також видання "Коментарі" раніше повідомило, що на дороги України випустять фантомні патрулі. Спеціальні автомобілі без розпізнавальних знаків вимірюватимуть, з якою швидкістю їздять українські водії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини