Головна Новини Суспільство події Між Британією та Німеччиною йде непростий діалог: яку зброю Лондон просить для Києва
commentss НОВИНИ Всі новини

Між Британією та Німеччиною йде непростий діалог: яку зброю Лондон просить для Києва

За інформацією Bloomberg, Британія вмовляє Німеччину передати ракети Taurus Україні

1 березня 2024, 11:17
Поділіться публікацією:

Уряд Великобританії приватно закликав Німеччину надати уряду в Києві ракети далекого радіусу дії Taurus. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

Між Британією та Німеччиною йде непростий діалог: яку зброю Лондон просить для Києва

Німеччина та Британія. Фото з відкритих джерел

Журналісти "Bloomberg", посилаючись на свої джерела, повідомляють, що високопоставлені британські міністри та чиновники неодноразово давали зрозуміти Німеччині, що Україна гостро потребує ракет Taurus.

Лондон пропонував рішення у відповідь на опір Берліна їхньому відправленню, включаючи угоду з обміну, згідно з якою Британія поставить Києву більше власних ракет Storm Shadow, а Німеччина потім поповнить запаси Великобританії запасними ракетами далекого радіусу дії.

Німеччина має припинити виправдовуватися, сказав один британський чиновник, який говорив на умовах анонімності, щоб не обговорювати приватні розмови між країнами.

Зазначимо, канцлеру Німеччини Олафу Шольцу на Мюнхенській безпековій конференції довелося публічно виправдовуватися за те, що Німеччина не постачає ракети Taurus Україні. Олафа Шольца після його виступу кілька разів запитали про причини, з яких Німеччина не постачає Україні далекобійні ракети Taurus.

"Це питання дивне – ви знаєте, що Німеччина витрачає (Ред. – на постачання в Україну) найбільше в Європі", – заявив канцлер, нагадавши, що Німеччина після США витрачає найбільше на зброю для України.

Після уточнень про причини гальмування з постачанням ракет Шольц, втім, сказав, що питання пошуку кращого моменту для цього.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Німеччина надає гарантії безпеки для України: Олаф Шольц пояснив, що тепер чекає на РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини