Головна Новини Суспільство події Місцеві вибори: як пускатимуть на виборчі дільниці, пояснили в ЦВК
commentss НОВИНИ Всі новини

Місцеві вибори: як пускатимуть на виборчі дільниці, пояснили в ЦВК

В Комісії розповіли, хто зможе проголосувати на місцевих виборах

30 жовтня 2021, 13:45
Поділіться публікацією:

Місцеві вибори: як пускатимуть на виборчі дільниці, пояснили в ЦВК

У ЦВК пояснили, як відбуватимуться вибори, фото з відкритих джерел

Сертифікат про вакцинацію та негативний ПЛР-тест на вході у виборчі дільниці в українців не вимагатимуть. Про це повідомляють у пресслужбі Центральної виборчої комісії (ЦВК).

Нагадаємо, що день голосування на місцевих виборах в декількох округах, в тому числі й в "червоній зоні" відбудуться 31 жовтня. Вибори пройдуть на виборчих дільницях в одномандатних виборчих округах № 184 та № 197 (Херсон та Черкаси).

У ЦВК наголосили, що вимоги таких медичних документів жодним нормативно-правовим актом не передбачені. Тому допуск буде організовано відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 14.09.2020 № 846.

В постанові Комісії “Про заходи щодо створення належних умов для безпечної організації та проведення виборів 31 жовтня 2021 року в умовах поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” також не прописано вимог до надання сертифікатів про вакцинацію чи результатів тестів.

Від тих, хто прийде голосувати, вимагатимуть лише одягти маску та обробити руки антисептиком. Бажано прийти зі своєю ручкою.

Серед інших вимог — мінімізувати перебування на дільниці, надати паспорт громадянина, дотримуватися дистанції, не приводити на дільницю дітей.

Громадяни що мають підвищену температуру тіла чи симптоми ГРВІ мають право голосувати — їм буде відведено окрему кабінку для голосування.

Як повідомляв портал "Коментарі", експерти розповіли, як на вибори мера Харкова може впливати центральна влада та хто з кандидатів може стати міським головою першої столиці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини