Головна Новини Суспільство події "Мирний план" щодо війни РФ проти України: у Орбана розповіли, куди направили документ
commentss НОВИНИ Всі новини

"Мирний план" щодо війни РФ проти України: у Орбана розповіли, куди направили документ

У так званому "мирному плані" Орбана є конкретні терміни та цілі

15 липня 2024, 13:35
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан передав лідерам ЄС свій "мирний план" щодо війни Росії проти України з цілями та термінами. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив політичний директор прем'єр-міністра Угорщини Балаж Орбан, повідомляє "Magyar Nemzet".

"Мирний план" щодо війни РФ проти України: у Орбана розповіли, куди направили документ

Віктор Орбан. Фото: з відкритих джерел

Чиновник зазначив, є дві воюючі сторони, Україна та Росія, і три чи чотири великі, або середні держави, які можуть відіграти вирішальну роль як посередники. Це Сполучені Штати, Європа, Китай, а також, наприклад, Туреччина, яка допомогла досягти поки що лише часткової угоди щодо чорноморських зернових коридорів.

Балаж Орбан наголосив, що ці країни є першими та ключовими, якщо йдеться про реальне миробудування.

"Ми побували скрізь з метою з'ясувати, наскільки великі і які шанси на мир. Спочатку миротворча місія побувала у двох охоплених війною країнах. З цих поїздок стало зрозуміло, що Україна і Росія дуже рішуче налаштовані на боротьбу, і без участі зовнішніх посередників ми, на жаль, побачимо дуже жорстокі руйнування в найближчі місяці", — зазначив він.

Представник прем'єра Угорщини додав, що Китай та Туреччина віддані миру, тому вони можуть бути потенційними посередниками.

"Дональд Трамп також прихильний до миру, тому якщо він знову стане президентом США, то незабаром сам укладатиме мир. Але європейці і нинішня адміністрація США виступають за продовження війни", — заявив він.

За його словами, Орбан звернувся до лідерів Європейської ради з листом про хід переговорів, досвід першої фази миротворчої місії та угорські пропозиції.

"Якщо Європа хоче миру, хоче мати вирішальний голос у врегулюванні війни та припиненні кровопролиття, вона має зараз виробити та здійснити зміну напряму", — зазначив чиновник.

За його словами, фактично план Орбана щодо врегулювання війни Росії проти України.

"Так, це фактично план Орбана, який зараз лежить на столі кожного прем'єр-міністра ЄС. Реалістична оцінка ситуації, реалістичні цілі та відповідними термінами — такий наш підхід", — заявив він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЗМІ дізналися, як ЄС вирішив покарати Орбана.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини