Головна Новини Суспільство події Міноборони розлютило військових: яке нагальне питання не може вирішити майже рік
commentss НОВИНИ Всі новини

Міноборони розлютило військових: яке нагальне питання не може вирішити майже рік

Міноборони протягом 10 місяців не може затвердити вміст пакунку для поранених військових, які потрапляють в шпиталь

сьогодні, 15:38
Поділіться публікацією:

Військовий Юрій Гудименко публічно звернувся до міністерства оборони і розкритикував їх бездіяльність у питанні допомоги пораненим.

Міноборони розлютило військових: яке нагальне питання не може вирішити майже рік

Юрій Гудименко

"Ще взимку, при ранньому Умєрові, я прийшов до вас і сказав, що кожен поранений має отримувати пакунок з адаптивним одягом, трусами-шкарпетками, зубною щіткою, капцями, мильно-рильним і так далі – тобто всім, що зрізають з тебе при пораненні або що залишається "на базі", — розповів Гудименко.

За його словами, саме тоді над вирішенням цього питання розпочалася робота з тодішньою заступницею міністра оборони Наталією Калмиковою, і процес пішов. Зокрема, каже Гудименко, був узгоджений список речей, які мали видавати, узгодили список для жінок, все наче пішло на Кабмін і мало б ось-ось завершитись результатом, щоб поранений на першій закріпленій за ним койці отримував від держави, а не від волонтерів, найбільш необхідне для нього в таких умовах.

"Але як тільки Калмикову перекинули на Міністерство ветеранів, все, здається, пішло по пи*ді. Тобто не туди, куди треба. Що ви там зараз погоджуєте? Обсяг тюбика зубної пасти? Серйозно? При тому що поранені кожен день заїжджають в шпиталі?" — обурився військовий.

За його словами, він хотів непублічно вирішити це питання, щоб не влаштовувати хайп.

"Але десятий місяць! Шановні, я рекомендую максимально прискоритись. Прямо рекомендую, дуже щиро. Бо інакше я почну викладати сюди свої враження від нарад з полковниками-підполковниками, а вони, мʼяко кажучи, невтішні", — відзначив Гудименко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Офіс генпрокурора завершив розслідування щодо неякісного одягу для ЗСУ на мільярд гривень.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини