Головна Новини Суспільство події Міноборони Росії здійснювало таємний рейс до КНДР: як це пов'язано з війною в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Міноборони Росії здійснювало таємний рейс до КНДР: як це пов'язано з війною в Україні

За інформацією Defense Express, Міноборони Росії здійснювало таємний рейс до КНДР, могли обговорювати озброєння

16 серпня 2023, 14:32
Поділіться публікацією:

На початку серпня літак Міноборони РФ Іл-62М здійснював таємний рейс до КНДР. Представники російської делегації могли обговорювати з Пхеньяном постачання озброєння для країни-терориста. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Defense Express".

Міноборони Росії здійснювало таємний рейс до КНДР: як це пов'язано з війною в Україні

КНДР. Фото: із відкритих джерел

Згідно з даними сайту відстеження польотів Flightradar24, російський Іл-62М із реєстраційним номером RA-86559 вилетів з Москви в Пхеньян 1 серпня. В точку призначення він прибув вже о 8-ранку за місцевим часом. Авіалайнер простояв в аеропорту близько 36 годин, й вже ввечері 2 серпня покинув КНДР.

Мета польоту до Північної Кореї наразі невідома, оскільки офіційних заяв щодо візиту не було. Зокрема супутникові знімки не зафіксували завантажень на "борт". Як пише Defense Romania, є підстави вважати, що політ пов'язаний із можливими домовленостями РФ та КНДР у сфері озброєнь.

Водночас російський міністр обороги Сергій Шойгу в липні 2023 року прилітав до КНДР на іншому типі VIP-літака — Іл-96-300 із реєстраційним номером RA-96102, який був переданий Міністерству оборони орієнтовно в травні 2016 року.

Зокрема варто враховувати, що виставка озброєнь в КНДР, яку відвідав Шойгу, тривала до 2 серпня включно. Логічно припустити, що на згаданому Іл-62М прилітала саме делегація від Міноборони РФ, для можливих додаткових перемовин щодо поставок зброї та боєприпасів.

"Водночас цікаво, що РФ ще з 2019 року начебто не може провести ротацію свого дипломатичного персоналу в Північній Кореї, оскільки влада цієї країни не давала відповідного дозволу. Тому тут також варто припустити бодай мінімальну ймовірність, що рейс Ил-62М від російського Міноборони міг бути також пов’язаним і з "дипломатичними" питаннями також", — додає видання.

Читайте також на порталі "Коментарі" — новий обвал рубля та розгін інфляції: що відбувається в РФ – чи можуть росіяни вийти на вулиці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини