Рубрики
МЕНЮ
Дмитрий Симоненко
Міністерство культури пропонує включити рецепт національної української страви — червоного борщу, до списка нематеріальної культурної спадщини людства від ЮНЕСКО. Про це відомство повідомляє на своїй сторінці в Facebook.
Фото: Depositphotos
Відомо, що ідея популяризації страви належить Інституту культури України. За словами представників Інституту, сьогодні, 6 жовтня, борщ внесли до репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини України. Відзначається, що автором такої ідеї став кулінарний експерт Євген Клопотенко.
Також відомо, що крім борщу, до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини належать технологія створення Клембівському сорочки, пасхальне гуляння "Водити Володаря" в селі Розкошівка Теплицького району Вінницької області, Борщагівська народна вишивка та Карпатське ліжникарство.
Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в світі скоро можуть зникнути як мінімум шість пам'ятників ЮНЕСКО.
Новини