Міністр охорони здоров'я Ляшко відповів, чи залишиться на посаді після скандалів у МСЕК

Віктор Ляшко відмовляється від відставки та обіцяє реформувати медико-соціальні комісії

Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко під час брифінгу прокоментував ситуацію навколо корупційних скандалів, пов'язаних з медико-соціальними експертними комісіями (МСЕК). Він наголосив, що йти у відставку не збирається, адже його пріоритет – змінити систему, а не втекти від проблем.

Ляшко пояснив, що МСЕК не підпорядковуються безпосередньо Міністерству охорони здоров’я.

“Я не призначаю і не звільняю керівників комісій”, – підкреслив він. Замість цього міністерство виступає регулятором та має на меті провести комплексні зміни в роботі цих комісій.

Читайте також на порталі “Коментарі” - В Україні через масштабні схеми оформлення фіктивних інвалідностей будуть ліквідовані МСЕК. На сайті Президента України з'явився указ №732/2024 Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 22 жовтня 2024 року "Щодо протидії корупційним та іншим правопорушенням під час встановлення інвалідності посадовим особам державних органів". Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на відповідний документ.

Нагадаємо також, що військові вже давно стикаються з корупцією в МСЕК. Особливо ті, яким з ампутаціями призначають тимчасову групу інвалідності або повʼязують її з "побутовими травмами", розповів заступник Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін.

“Коментарі” також писали, що гучний скандал із роботою медико-соціальних експертних комісій (МСЕК) трапився в Україні. Викрили схеми незаконного оформлення інвалідності, а у представників комісій виявили сотні тисяч і навіть мільйони доларів. Однак, попри викриті злочинні схеми, вироків у справах може і не бути. Про це заявив депутат Київської міської ради, народний депутат України 7-го та 8-го скликань Леонід Ємець.