Головна Новини Суспільство події Вироків у справах роботи МСЕК очікувати не варто: де можуть бути “лазівки”
commentss НОВИНИ Всі новини

Вироків у справах роботи МСЕК очікувати не варто: де можуть бути “лазівки”

Справи щодо роботи МСЕК можуть затягнути або порушників не покарають

сьогодні, 18:24
Поділіться публікацією:

Гучний скандал із роботою медико-соціальних експертних комісій (МСЕК) трапився в Україні. Викрили схеми незаконного оформлення інвалідності, а у представників комісій виявили сотні тисяч і навіть мільйони доларів. Однак, попри викриті злочинні схеми, вироків у справах може і не бути. Про це заявив депутат Київської міської ради, народний депутат України 7-го та 8-го скликань Леонід Ємець в ефірі “Київ24”, повідомляє портал “Коментарі”.

Вироків у справах роботи МСЕК очікувати не варто: де можуть бути “лазівки”

Ілюстративне фото

За його словами, навряд чи можна чекати на вироки та реальні посадки. Ємець вважає, що цього точно не буде найближчим часом. “Адже навіть якщо ми беремо просто кримінальний процес з процедурою збору доказів пред’явлення підозр, обвинувального акта, потім розгляд справи в суді першої інстанції, потім обов’язково розгляд апеляції, бо без цього не буде законного рішення. Потім, швидше за все, ще й буде касація”, — зазначив столичний депутат.

Він пояснив, що прокурори у таких кримінальних справах точно зможуть використати “лазівки” у законодавстві, щоб уникнути відповідальності. Тож, за словами нардепа, справи можуть затягнути або порушників не покарають.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що Служба безпеки у співпраці з іншими правоохоронними органами системно викриває масштабні корупційні схеми у лавах медико-соціальних експертних комісій. Так, у 2024 році за матеріалами СБУ 64 посадовця МСЕК отримали підозри у вчиненні злочинів, а ще 9 осіб уже засуджено.

Детальніше про розслідування справ щодо роботи  медико-соціальних експертних комісій, читайте за посиланням




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини